Menu Sluiten

Katten benodigdheden

Je hebt besloten om een kat aan te schaffen, maar welke katten benodigdheden moet je eigenlijk allemaal kopen. Misschien is dit de eerste keer, misschien niet. Hoe dan ook, je moet een aantal items van een kat benodigdheden lijst kruisen voordat je ze in huis neemt. Voordat je je nieuwe kat of kitten mee naar huis neemt, zijn er een aantal dingen te verzamelen of te kopen, zodat je kat zich als een familielid voelt in plaats van als een bezoeker. Doe dit een paar dagen van tevoren om stress te besparen op de “grote dag”. In de opwinding van het thuisbrengen van je kat, wil je niet plotseling om 8 uur in de avond ontdekken dat je vergeten bent kattenvoer te kopen. Hier is een lijst met de minimale benodigdheden die je kat nodig heeft.

Katten benodigdheden – Voedsel

Het belangrijkste van alle katten benodigdheden die er op deze lijst staan is voedsel wel echt de belangrijkste. Als je met de verzorger in het laatste huis van de kat kunt praten, is het waarschijnlijk het beste om je nieuwe huisdier het eten te geven waar ze aan gewend is. Als je een kat aanschaft bij een fokker, zal hun contract je meestal sterk aanraden of verplichten om een bepaald soort voer te geven. Voor katten en kittens met een onbekende achtergrond zijn hier enkele tips om te bepalen wat je jouw huisdier moet geven:

  • Kittens hebben meer vetten en eiwitten nodig dan volwassen katten, dus zoek naar voeding met “Complete en uitgebalanceerde voeding” op het etiket. Er zijn ook voedingsmiddelen die speciaal zijn samengesteld voor kittens. Deze kunnen worden geïdentificeerd door de woorden “zeer goed verteerbaar, voedzaam en uniek ontworpen om aan de voedingsbehoeften van kittens te voldoen”. Kittens vanaf acht weken kunnen vrij goed omgaan met droogvoer, hoewel blikvoer echt beter voor hen is.
  • Volwassen katten: Blikvoer is beter voor katten, maar je kat kan alleen worden gebruikt voor droogvoer. Gegroeide katten gedijen op droogvoer, en elk van de premiummerken is acceptabel. Je moet ook een aanvulling geven op blikvoer, want uiteindelijk moet je proberen om je kat te verplaatsen naar alleen blikvoer. Binnen kattenvoer zijn er dus ook speciale benodigdheden voor elke levensfase van de kat.

katten benodigdheden

Katten benodigdheden – Eet- en drinkbakjes

Andere benodigdheden voor je kat of katten is een etens en drink bakje. Hoewel je nieuwe kat kan worden gevoed met alle keramische (niet-lood glazuurde) of roestvrijstalen kommen die je in de keuken hebt staan, kan je je beter voelen met het verstrekken van haar eigen gerechten. Het is niet aan te raden om plastic schalen te gebruiken voor katten, omdat sommige katten een kin uitslag ontwikkelen van plastic; ook, zachtere plastic krassen, wat een haven biedt voor bacteriën (mogelijk een geval van oorzaak en gevolg hier.) Er zijn een aantal niet-punt-roestvrijstalen kommen beschikbaar voor huisdieren. Als je de voorkeur geeft aan gedecoreerde keramische schalen, zorg er dan voor dat het glazuur loodvrij is. Automatische voedsel- en waterreservoirs zijn vooral leuk als de mensen gedurende de dag langere tijd weg zijn, bijvoorbeeld naar een baan of school. De meeste katten houden van de zuivere, frisse smaak van stromend water, en automatische waterautomaten zorgen voor een constante aanvoer van schoon water. Vergeet dus niet eet en drinkbankjes als benodigdheden voor je kat op het lijstje met must have items te zetten.

Katten benodigdheden – Speelgoed

Speelgoed is absoluut een benodigdheid voor je kat. Alle katten houden ervan om te spelen, en je bonding tijd zal beginnen met spelen met je kat en haar speelgoed. Het “vishengel” soort speelgoed is een grote favoriet voor interactief spelen. Zorg er gewoon voor dat het stevig genoeg is dat kleine kittens geen veren afscheuren, etc. van het bungelende deel. Kattenkruidmuizen zijn een blijvende favoriet onder de speelgoed benodigdheden voor katten.

Katten benodigdheden -Verzorgingsgereedschap

Naast alle leuke dingen is het ook goed om een aantal van de verzorgingsbenodigdheden te hebben voor jouw kat. De verzorgingstijd is een prima moment om een band met je kat of nieuwe kitten op te bouwen. Zoek naar een fijn getande kam en een rubberen pennenborstel. Een nagelknipper die is ontworpen voor katten is een pluspunt. Als je de nagels van je kitten vroeg begint te knippen, wordt de taak veel gemakkelijker als ze volwassen is. Kortom, er zijn meer benodigdheden nodig voor katten dan je op voorhand zou denken. Haal alles tijdig in huis zodat je altijd goed voorbereid bent.