Menu Sluiten

Katten hangmat

Een hangmat wordt de favoriete plek van je kat om te slapen en te ontspannen, vooral als hij zich graag verbergt en observeert van alles in een gezellig onderkomen. Ook is een hangmat voor katten een persoonlijke, onaantastbare plek die het dier comfort en rust geeft zonder afbreuk te doen aan zijn eigen leven. Om deze reden kopen kat eigenaren vaak een eigen hangmat voor hun kat. Deze hangmatten zijn een stuk kleiner waardoor je ze overal kunt plaatsen zoals bijvoorbeeld voor de verwarming of aan de muur. Zo creëer je de perfecte plek voor de hangmat voor jouw kat.

Waarom een kattenhangmat

Waar het zacht, comfortabel, warm en rustig is – daar slaapt een kat. En alleen op de plaats waar ze wil, en niet waar jij wil. Een katten hangmat is daarom een populaire plek die voldoet aan al deze voorwaarden. Katten slapen veel, ze kunnen 14-16 uur per dag rusten. Daarom is hun megacomfort-slaapplaats een zeer belangrijk onderdeel in het leven van katten. Geef je huisdier een eigen comfortabele bank en je huisdier zal je belonen met luidruchtig spinnen en genegenheid. Een hangmat voor een kat is de beste optie. Nu je weet waarom je een kattenhangmat kunt kopen voor jouw kat kunnen we gelijk door met het bespreken welke kattenhangmat voor jouw kat ideaal is.

katten hangmat

Plaatsen van de kattenhangmat

Waar plaats je je kattenhangmat? De beste plek voor je kattenhangmat is de plek waar je kat zich fijn voelt en waar hij vaak is. Dit kan bijvoorbeeld vlak bij de verwarming of radiator zijn omdat deze plek lekker warm is. Dit vindt je kat fijn omdat de warmte ontspant en de spieren lekker warm worden en herstellen van een hele dag rennen en spelen. Daarnaast is een favoriete plek eentje die bij het raam is. Katten zijn nieuwgierig en dan kunnen ze vanuit de kattenhangmat naar buiten kijken.

Welke kattenhangmat?

Alle katten zijn anders, net als mensen. Sommigen klimmen hoger, anderen vinden een gezellig hoekje in de kast, terwijl anderen op de batterij klimmen. Bij het ontwerp van hangmatten wordt rekening gehouden met alle voorkeuren van onze kieskeurige katten. Naast de voordelen voor katten zijn ook hun baasjes goed. Een hangmat voor katten neemt immers niet veel ruimte in beslag, het vertroebelt onze ruimte en kan altijd in een afgelegen hoekje worden opgehangen. En een ander pluspunt is dat de hangmat voor de kat zijn haar op zich verzamelt, waardoor het huis minder hoeft te worden schoongemaakt. Het doek is meestal afneembaar, het is gemakkelijk schoon te maken of te wassen.

Aandachtspunten kattenhangmat

Bij het kiezen van een hangmat voor een kat moet je rekening houden met het volgende:

  • Waar ze het liefst slaapt – boven of onder, waar ze zich comfortabeler voelt: een plek waar het warmer of koeler is.
  • Betrouwbaarheid van het ontwerp en de afmetingen. Het gewicht en de grootte van het lichaam van je kat spelen een belangrijke rol bij de keuze van een hangmat. Afhankelijk daarvan kiezen we voor een meer of minder stabiele hangmat.
  • De stof moet zacht zijn en aangenaam aanvoelen. Als je zelf een kattenhangmat gaat maken, kan je beter een doek voor hangmatten maken van oude kleren, bijvoorbeeld van oude spijkerbroeken, elke dikke katoenen stof. Voor de winter is een warme flanel of fleece stof een uitstekende optie.
  • Wat betreft de vorm van het product, is het voor katten beter om een licht uitzakkende ligstoel te gebruiken met een doekje op een steunframe over de gehele lengte van de hangmat. Je kat zal dan aangenamer zijn dan degene die zich uitrekt en diep zakt.