Menu Sluiten

Katten bench

Wanneer je een kat koopt is het goed om te weten wat je allemaal nodig hebt voor de verzorging van je kat, dit artikel gaat over de katten bench. We weten allemaal dat katten erg actief en speels zijn als ze nog jong zijn. Zelfs in hun volwassen stadium zijn ze nog actief. Het is niet gebruikelijk om katten in een bench te houden en je ziet alleen benchkatten meestal in asielen of dierenwinkels. Benchkatten zijn niet echt aan te raden, maar soms moeten ze om een of andere reden tijdelijk in een kattenbench worden opgesloten.

Kattenbak training

Het gebruik van de kattenbak is meestal instinctief voor de meeste katten, zelfs voor degenen die niet eens een kattenbak in hun leven hebben gezien, maar voor sommige katten is het lastig om de kattenbak te gebruiken en dan kan een kattenbench kopen erg handig zijn. Sommige katten denken dat een kattenbak gewoon een decoratief object is en hun beste badkamer ligt achter het meubilair of zelfs het tapijt. Dit probleem kan worden opgelost als je de jonge katten of kittens in een kattenbench opsluit. Het is aan te raden om een kattenbench te kopen die net groot genoeg is voor alles wat ze nodig hebben, dus een kattenbench met kattenbak, voedsel, water en hun slaapplaats.

katten bench

Kattenbench als opvoedingsmiddel

Een kattenbench kan gebruikt worden om wilde katten mee op te voeden. Wilde katten zijn katachtigen die op straat leven, die meestal door hun eigenaren in de steek worden gelaten of meestal gewoon straatkatten die altijd menselijk contact vermijden. Sommige verwilderde katten worden meestal agressief en kunnen je krabben of bijten als je in hun buurt komt, terwijl anderen gewoon weglopen en je ontwijken. Het idee achter het kooien van verwilderde katten is om ze opnieuw in het huiselijke leven te introduceren en voor jou om te socialiseren met deze katten. Als je de tijd krijgt, zullen deze verwilderde katten leren om je te accepteren en te vertrouwen. Een kattenbench is altijd een tijdelijke oplossing.

Kat in quarantaine in de kattenbench

Het in quarantaine plaatsen in een kattenbench van huisdieren is een zeer gunstige praktijk voor huisdiereigenaren die meer dan één huisdier hebben met dezelfde soort. Deze praktijk wordt meestal gedaan om te voorkomen dat besmettelijke ziekten zich verspreiden naar de andere katten. Als een van je kat symptomen van een of andere ziekte heeft vertoond, is het raadzaam om ze zo snel mogelijk in de kooi in quarantaine te plaatsen. Observeer hun gedrag en controleer regelmatig hun toestand. Bij voorkeur kan je de kattenbench buiten het zicht houden van de andere huisdieren of desnoods buiten het huis plaatsen. Zorg er wel voor dat de kat alle dingen heeft in de kattenbench dus zorg voor een kattenbench met kattenbak, voedsel, water en een slaapplek.

bench kat

Kattenbench kopen

Een kattenbench heeft zoals je gelezen hebt verschillende doeleinden. Nu moet je alleen nog de juiste kattenbench kopen voor jouw situatie. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Als eerste moet je weten hoe groot de kattenbench moet zijn. Dit hangt af van de grootte van je kat. Als je een grote kat hebt moet de kattenbench ook groter zijn. Daarnaast is het goed om te weten dat je een opvouwbare kattenbench kunt kopen. Deze opvouwbare kattenbenches zijn iets minder stabiel maar je kan ze wel goed opbergen voor wanneer je de kattenbench niet gebruikt. Als laatste moet je weten waar je je kattenbench neer zet. Je kan een kattenbench kopen voor buiten of voor binnen. Bekijk hier het aanbod van kattenbenches op Bol.com