Menu Sluiten

Krabton katten

Je bent het waarschijnlijk niet eens met de ideeën van je kat om je woonkamer te verbouwen, daarom zijn krabproducten zoals krabtonnen en krabpalen ideaal. Maar je kat klauwt niet op de bank en schraapt de gordijnen niet af omdat ze een slecht poesje zijn. Katten krabben om vele redenen: om de dode buitenste laag van hun klauwen te verwijderen, om hun territorium af te bakenen door zowel een visuele markering als een geur achter te laten (ze hebben geurklieren op hun poten), en om hun lichaam te strekken en hun voeten en klauwen te buigen. Krabben is een normaal, instinctief gedrag en je wilt het niet volledig ontmoedigen. In plaats daarvan zou het doel moeten zijn om je kat acceptabele voorwerpen te laten krabben, zoals een krabpaal of krabton.

Krabton kat – Goed krab gedrag

Plaats een krabton voor je kat of katten. Als je eenmaal de voorkeuren van je kat hebt uitgezocht, ben je halverwege de finish. Het krabgedrag hangt vooral af van de textuur, dus bedek plekken met dingen die je kat onaantrekkelijk vindt aan zijn poten, zoals dubbelzijdig plakband of aluminiumfolie. Veel katten houden niet van de geur van citrus of menthol. In gevallen met een niet-stoffelijk oppervlak kan je proberen om katoenen ballen gedrenkt in cologne te bevestigen op de plaatsen waar je ze met rust wilt laten. Het kan zijn dat je deze voorwerpen een paar weken of maanden op hun plaats moet houden, of totdat je kat consequent krabpalen gebruikt. Als het moment daar is, verwijder ze dan één voor één en laat alleen de krabton voor je kat staan.

krabton katten

Katten willen gewoon plezier hebben

Krabpalen en krabtonnen voor je kat zijn te koop in alle vormen zoals rond en vierkant, grote maten en kleine maten, kleuren zoals grijs en zwart en materialen. Maar als je je ijverig voelt, kan je gemakkelijk online bouwplannen vinden of een zelfgemaakt alternatief proberen met behulp van deze tips:

  • Een stevige, met touw beklede, rechtopstaande krabton; een plat kraskussen van golfkarton, de achterkant van een tapijtvakje of een klein boomstammetje met de bast er nog op kan uitstekende krabton zijn (wees er alleen zeker van dat het hout niet met chemicaliën is behandeld voordat het naar binnen wordt gebracht).
  • Een krabobject voor je kat zoals de krabton kan vrijstaand zijn, op de grond liggen of aan een deurknop hangen. Experimenteer om uit te vinden wat je kat prefereert of, nog beter, om een verscheidenheid aan krabobjecten op verschillende plaatsen en in verschillende posities te plaatsen.
  • Wrijf een beetje kattenkruid op de krabbaal of in de krabton of bevestig een speeltje aan de bovenkant om het nog aantrekkelijker te maken.
  • Prijs je kat voor het gebruik van de krabton of een ander voorwerp dat voor hen acceptabel is om te krabben.

Krabton katten kopen

De Boon Krabpaal Klimmeubel 2-Gaats Grijs/ Zwart van Bol.com

Deze krabton met twee verdiepingen is een ideale krabton voor iedereen die een drukke kat heeft of wanneer er meer dan 1 kat in huis loopt. Het is de ideale krabton omdat de buitenkant van de krabton gemaakt is met materiaal waar je kat goed aan kan krabben. Bovenop de krabton en op de onderste verdieping ligt een lekker zacht kussen waarop hij heerlijk kan wegdromen. Daarnaast heeft elke verdieping van de krabton een opening waardoor jouw kat naar binnen en naar buiten kan zonder enige moeite. Deze krabton is ook geschikt voor grote katten. De openingen zijn groot genoeg voor elke soort kat. Daarnaast hangt op de bovenste verdieping nog een leuk balletje om mee te spelen voor het gat.

Meer inspiratie krabton kat

Als je een ander model voor ogen hebt, kijk dan eens bij de overzichtspagina voor katten krabtonnen op Bol.com.