Menu Sluiten

Katten harnas

Als je je kat mee wilt nemen voor een wandeling in je buurt, dan is het misschien tijd om te investeren in een katten harnas. Maar een harnas voor je katachtige vriend of vriendin is slechts de eerste stap. Vervolgens moet je uitzoeken hoe je een kattenharnas kunt aantrekken. Lees verder voor tips over het kiezen van een kattenharnas en het comfortabel dragen van een harnas voor je kat.

Waarom een kattenharnas gebruiken?

Een kattenharnas kopen is handig voor wandelen. Het wandelen van je kat in de buitenlucht is een geweldige manier om ze te voorzien van mentale en fysieke stimulatie. Maar voordat je kat het buitenleven verkent, is het belangrijk om ze een veilig harnas te geven. Het gebruik van een harnas is veiliger dan een halsband en riem omdat er geen manier is voor een kat om uit een harnas te glijden terwijl katten in een mum van tijd uit een halsband kunnen glijden. En als een kat te veel beweegt is, kunnen een halsband en riem mogelijk hun keel verwonden. Een kattenharnas geeft meer steun en minder schade.

katten harnas

Katten harnassen

Er zijn drie grote katten harnassen in de aanbieding, die allemaal je kat en kitten veilig zullen houden. Zodra je de beste stijl voor je huisdier heeft gekozen, kan je er een kiezen in een leuke kleur of patroon. Zorg ervoor dat je er een kiest die gemaakt is van een zacht materiaal, zodat het comfortabel is voor je kat.

H-stijl katten harnas

Dit katten harnas heeft drie hoofdbanden: één die om de nek van een kat gaat, één die om hun middel gaat en één die deze twee banden onder hun buik en/of rug verbindt. De dubbele lussen van dit katten harnas maken het moeilijk voor een kat om uit te wiegen en de gespen zijn gemakkelijk te verstellen. Deze stijl katten harnas is te koop in verschillende maten, van maat s voor een kitten tot en met maat xl voor de grote kat.

Figuur-8 katten Harnas

Net als het katten harnas in H-stijl, heeft een figuur-achtig kattenharnas twee lussen. De ene lus gaat als een halsband om de nek van een kat en de andere gaat om de taille. Dit ontwerp geeft je kat bewegingsvrijheid en is zeer moeilijk uit te schudden.

Vest katten Harnas

Het vest katten harnas is ondersteunend en comfortabel. Afhankelijk van het merk en het ontwerp zal het vest over de rug van je kat of over de onderbuik van de kat worden aangetrokken. Hoe dan ook, je kat zal niet uit het katten harnas kunnen glippen. Ook deze stijl katten harnas is te koop in verschillende maten, van maat s voor een kitten tot en met maat xl voor de grote kat.

Hoe trek je een kattenharnas aan?

Een katten harnas om een kat leggen is niet gemakkelijk, zeker niet als je poesje stoer is. Daarom raden we aan om je kat te laten wennen aan een tuigje terwijl ze nog een kitten is. Maar als je een volwassen kat hebt, hoef jij je geen zorgen te maken – het is nooit te laat om je kat aan een tuigje te laten wennen, vooral niet als ze de neiging hebben om open te staan voor nieuwe ervaringen. Om je voor te bereiden, lees de aanwijzingen die bij het harnas horen. Je kat zal in het begin zenuwachtig zijn, dus plan van tevoren stappen die je kunt nemen om ze zich comfortabeler te laten voelen wanneer je ze een katten harnas aan doet.

Goede pasvorm

Je kat moet in het katten harnas zitten en niet in staat zijn om er alleen uit te komen, maar moet toch in staat zijn om zijn hoofd en benen volledig te bewegen. Je zou slechts 1-2 vingers onder een goed passende halsband moeten kunnen krijgen. Katten kunnen hun spieren kunnen spannen wanneer ze voor het eerst een halsband proberen, dus controleer altijd opnieuw de pasvorm voordat ze naar buiten gaan. Wanneer je twijfelt, neem dan contact op met je dierenarts voor advies. Zoals bij elke vorm van kattentraining, kost het geduld en tijd om je kat te laten wennen aan een kattentuigje. De beloning? Je kunt naar buiten wandelen met je beste harige vriend, wetende dat ze veilig en beschermd zijn door het katten harnas.