Menu Sluiten

Katten klimmuur

Het zal zeker niet als een verrassing komen dat katten graag klimmen, een katten klimmuur is hier perfect voor! Hoe vaak ben je niet thuisgekomen, kon je je kat niet vinden, alleen maar om hem of haar op een verhoogde plek te zien zitten, met uitzicht op hun territorium? Terwijl buitenkatten oneindig veel mogelijkheden hebben om te klimmen, zullen degenen die meer tijd binnenshuis doorbrengen wat hulp nodig hebben bij het bereiken van nieuwe hoogten. Zonder speciale plekken om te klimmen en te baarsen, zal je vaak de inhoud van boekenkasten en werkbladen omvergeworpen vinden, omdat je poezen het bestaande meubilair in hun voordeel gebruikt. Als je erover denkt om een nieuwe poezen klimmuur toe te voegen aan het ontwerp van je huis, dan zijn hier onze top tips over het toevoegen van een stijlvolle katten klimmuur om je kat urenlang plezier te bieden.

katten klimmuur

Katten klimmuur – Kijk eerst naar de omgeving binnen

Je kunt je huidige meubels integreren tot een katten klimmuur. Begin met het verplaatsen van spullen en het opruimen van de bovenkanten van kasten of planken, die dienen als perfecte vangstaander. Zodra je tevreden bent met de positionering, begin dan te beoordelen of je een plank of twee kunt toevoegen om de verschillende oppervlakken met elkaar te verbinden, zodat je de sprong tussen de bestemmingen kunt maken. Zo maak je eenvoudig en zonder al te veel onderdelen te kopen zelf een leuke katten klimmuur waar je kat mee kan spelen.

Voeg extra sprongetjes toe aan de klimmuur

Een slimme katten klimmuur is een muur die gemakkelijk te navigeren is voor je poezen, terwijl ze de kans krijgen om te springen en te klimmen. Laat 15 tot 20 centimeter tussen de planken staan om een goede afstand te bieden voor veilig springen. Hiermee bedoelen we pitstops die extra entertainment bieden. Krabpalen zijn een geweldige optie, terwijl je ook gebruik kunt maken van een vensterbank om je kat hoog te laten opstaan en uit te kijken naar de omgeving. Je kat zal ongetwijfeld ook gebruik maken van de planken voor de dutjes, dus het inbouwen van knusse ruimtes met zacht beddengoed en dekens is ook een goed idee voor bij de katten klimmuur.

Let op de hoogte van de katten klimmuur

De klimmuur hoeft niet per se hoog te zijn voor je kat. Geloof het of niet, sommige katten zijn liever lager. Het gaat niet zozeer om de hoogte, maar om het klimmen waar katten dol op zijn. Begin je kattenmuur op tafelhoogte en bouw hem op. En het hoeft niet per se plafondhoogte te zijn, zeker niet voor oudere of minder mobiele katten. Als er een gebied in het huis is waar je veel tijd doorbrengt, voeg dan hier wat rekken toe zodat je kat dicht bij je kan zijn en zorgeloos kan spelen, terwijl jij je lekker ontspant. Het is erg vermakelijk om je kat bezig te zien op de klimmuur.

Katten klimmuur kopen

Als je er niet een zelf wil maken, maar een wil kopen die kant en klaar is, hierbij een link naar de bestverkochte katten klimmuren op Bol.com.