Menu Sluiten

Katten loopwiel

Het loopwiel voor katten is een leuke, veilige manier om jouw kat de beweging te geven die hij nodig heeft. Katten hebben 15 minuten beweging per dag nodig om overgewicht en depressie te voorkomen. Katten staan erom bekend dat ze de beste zonnestralen vinden om in te slapen, dat ze ’s nachts je voeten warm houden en dat ze een onnatuurlijke timing hebben wanneer ze ironisch naar je kijken. Naarmate katten ouder worden (vooral binnenkatten), bewegen ze minder en minder. Alle katten hebben beweging nodig, ongeacht hoe oud ze zijn. Een katten loopwiel kan hier goed bij helpen.

Waarom is een loopwiel belangrijk voor katten?

Katten kunnen goed lopen op het kattenloopwiel. Zonder dagelijkse beweging lopen katten niet alleen het risico om zwaarlijvig te worden en medische problemen te ontwikkelen zoals hartaandoeningen en spierafbraak, maar ze lopen ook een verhoogd risico op het ontwikkelen van een katachtige depressie en andere psychologische problemen. Katten die niet genoeg beweging krijgen doordat ze niet naar buiten kunnen kunnen gebruik maken van een katten loopwiel.

katten loopwiel

Wat wordt beschouwd als lichaamsbeweging voor katten?

Kattengymnastiek wordt beschouwd als alles wat katten buiten hun normale routine in beweging brengt. Een wandeling van het bed naar de bank, naar de keuken en terug naar de bank wordt niet beschouwd als lichaamsbeweging. Het soort activiteit dat als lichaamsbeweging wordt beschouwd, verhoogt de hartslag van uw kat. Dus, als u met uw kat speelt met hun speelgoed en ze rennen, springen en klauteren, zijn ze actief bezig.

Waarom een katten loopwiel

Waarom is een katten loopwiel belangrijk? Hoewel 15 minuten per dag in theorie niet veel klinkt, kan het moeilijk zijn om aan de fitnessbehoeften van een kat te voldoen als je iemand bent die vaak werkt en reist. Dit betekent dat katten een manier nodig hebben om zelf te kunnen sporten op de momenten dat hun ouders er niet zijn om met ze te spelen en ze in beweging te krijgen. Maar hoe? Dit is waar het Katten loopwiel om de hoek komt kijken (ja, het bestaat echt). Ook wel eens een kattenhamsterwiel genoemd, is een leuk en veilig speeltoestel dat uw kat in beweging brengt. Conceptueel is het kattenmolenwiel net als een hamsterwiel, maar het is speciaal ontworpen voor katten.

Wat is een loopwiel voor katten?

Het katten loopwiel met een diameter van vier meter staat op een stevig platform dat het rad ondersteunt en het op zijn plaats laat rollen. Het loopvlak is 10 cm breed, zodat jouw kat voldoende ruimte heeft om te joggen zonder het risico te lopen eraf te vallen of een verwonding op te lopen. Het loopvlak van het katten loopwiel is bekleed met schuimrubber, zodat jouw kat tractie heeft zonder het risico te lopen aan zijn klauwen te knagen. Bekijk hier het kattenloopwiel op Bol.com.

loopwiel kat

Hoe werkt het katten loopwiel?

Om het katten loopwiel te gebruiken, stapt jouw kat op het wiel en begint te lopen. Veel eigenaren gebruiken speeltjes of traktaties als motivator om hun kat in het begin comfortabel te laten lopen.  Naarmate jouw kat sneller gaat, gaat het rad sneller draaien, zodat jouw kat sneller gaat lopen. Katten zullen het rad meerdere malen per dag gebruiken en krijgen vaak meer dan de vereiste 15 minuten beweging die ze nodig hebben voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

Voor meer vragen over het katten loopwiel of andere benodigdheden, kan je altijd mailen naar info@katten-blog.nl.