Menu Sluiten

Kattenbak

Katten zijn selectief als het gaat om veel dingen – hun kattenbak is geen uitzondering. En terecht! Denk er eens over na, hoe zou je het vinden als de badkamer die je elke dag moest gebruiken super klein en krap was? Of als je over een muur moet klimmen of door een doolhof moet navigeren om in de badkamer te komen? Geen van die scenario’s klinkt leuk, toch? Toch is dat precies hoe het kan voelen voor katten waarvan de enige optie een kattenbak is die te klein is voor hen, of een zijwand of behuizing heeft die te omslachtig is om te navigeren. Met tal van factoren, zoals de grootte, het materiaal en de verschillende soorten, kan het vinden van de beste kattenbak voor je kat een hele klus zijn! Om je te helpen, stellen we een handige gids samen zodat je een kattenbak kunt vinden die je kat graag zal gebruiken.

kattenbak

Grootte en materiaal van de kattenbak

Comfort is de sleutel tot het wennen van je kat aan hun kattenbak. Ze hebben genoeg ruimte nodig om naar binnen te stappen, zich om te draaien, te krabben en te hurken zonder tegen de zijkanten aan te stoten. De beste kattenbak voor kittens of kleinere katten heeft een lagere kant nodig, ongeveer 2-3 inches. Een kattenbak die 24 inch lang of breed is, met muren van 4 inch, is een goede optie voor volwassen katten. De meeste kattenbakken zijn gemaakt van plastic, omdat het geen onaangename kattenpoepgeurtjes absorbeert. Er zijn ook wegwerpdozen gemaakt van 100% gerecycled papier die ammoniakgassen neutraliseren en lucht doorlaten. Houten toiletten zijn beschikbaar als je op zoek bent naar iets dat zich in je interieur kan mengen.

Locatie van de kattenbak

Als je een plekje zoekt voor de kattenbak, zoek dan een plekje waar ze privacy hebben. Door het drukke verkeer in je huis zal je kat minder geneigd zijn om hun kattenbak te gebruiken. Wanneer je de kattenbak vervangt door een nieuwe, plaats hem dan op dezelfde plek. Katten zijn gewoontedieren en het verplaatsen van hun box kan hen in verwarring brengen of van streek maken. Als je een nieuwe plek moet vinden, zorg er dan voor dat ze gemakkelijk bereikbaar zijn.

Verschillende soorten kattenbakken

Nu is het tijd om de leukste kattenbak voor je kat te vinden! Denk na over de gewoontes van je kat voordat je erin springt. Als je hun kattenbakgedrag of speciale omstandigheden kent, kun je bepalen wat ze nodig hebben. Een kat die een hekel heeft aan iemand die merkt dat hij of zij zich ontlast, zal de extra privacy toejuichen. Senior katten die last hebben van artritis of pijnlijke gewrichten hebben een kattenbak nodig waar ze gemakkelijk in kunnen stappen. In het vervolg van dit artikel bespreken we een paar van de meest voorkomende kattenbakopties:

Meerdere katten

Katten zijn territoriaal en daarom houden sommige huisdierouders zich aan de regel van één kattenbak per kat. Maar wat als je huis geen ruimte heeft voor meer dan één kattenbak? Of, wat als je katten er niet achter kunnen komen wanneer de box beschikbaar is? Dit is waar open kattenbakken de dag redden! Kattenbakken nemen minder ruimte in beslag en zijn gemakkelijk schoon te maken. Door het open ontwerp kunnen katten elkaar zien, zodat ze kunnen bepalen wanneer het veilig is om hun zaken te doen. Maar voordat je een beslissing neemt, weet dat geuren misschien meer opvallen door de open top. Nieuwsgierige honden of kinderen zijn andere aandachtspunten, omdat er geen barrière is om ze buiten te houden. Als geen van beide een probleem is, kan een open kattenbak de beste optie zijn voor je multi-kattenhuis. Koop een mat om het opsporen van kattenbakvulling te beperken of om kattenbakvulling te vangen die eruit wordt geschopt. Je kunt ook op zoek gaan naar hoge achterste pannen die het strooisel op de plaats houden waar het hoort.

katten bak

Kattenbak en geurtjes

Bedekte kattenbakken doen het geweldig om afval en onaangename geuren onder controle te houden. Het kan zijn dat je merkt dat je meer schoonmaakwerk moet doen en dat komt omdat de kappen of kappen de geuren binnenin concentreren. Om dit te omzeilen, moet je op zoek gaan naar een overdekte kattenbak met ingebouwde ventilatie. Afgezien van het feit dat dit de beste kattenbak voor geurbestrijding is, bieden afgedekte kattenbakken meer privacy. Om te zien of dit een functie is waar je katachtige de voorkeur aan geeft, laat ze het uitproberen en zorg ervoor dat ze zich op hun gemak voelen. De meeste katten zullen genieten van de afzondering die een overdekte kattenbak biedt.

Zelfreinigende kattenbakken

Als gemak een prioriteit is, vind je zelfreinigende en geautomatiseerde afvalbakken als kattenbakken misschien wel een waardevolle investering. Deze geavanceerde opties werken door afval uit het afval te zeven en op te slaan in een plastic wegwerpzak of -container. Sommige automatische afvalbakken worden geleverd met wegwerpbakken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het scheppen van afval of het zien van het afval van je kat. Bovendien werken deze bakken voor katten die hun pannen afwijzen als ze stinken of een diepe reiniging nodig hebben. Hoewel dit een handige optie is, kan het even wennen zijn. Door de onbekende geluiden kan je kat in eerste instantie springerig worden, maar na verloop van tijd zullen ze zich aanpassen en de netheid van hun kattenbak op prijs stellen.

Kattenbak kopen

Het vinden van een permanente kattenbakoplossing is een grote opgave, maar door de belangrijke factoren te kennen waarmee je rekening moet houden, zit je op het juiste spoor. Voordat je de beslissing neemt, moet je rekening houden met het nestgedrag van je kat. Dit speelt een grote rol bij het kiezen van de beste kattenbak voor je huisdier. Hierbij een link naar de best verkochte kattenbakken op bol.com.