Menu Sluiten

Katten kussen

Katten slapen graag op kussens. We hebben dit allemaal wel eens meegemaakt. Je wordt midden in de nacht wakker en voelt je warmer dan normaal. Je merkt dat er iets aan de zijkant van je wang tikt. Je draait je om en vindt je kat geknuffeld naast je op het kussen. Is jouw kussen de favoriete slaapplek van je kat? Heb je je wel eens afgevraagd waarom je kat graag op je kussen slaapt? Hiervoor zijn een paar redenen. Dus de volgende keer dat je wakker wordt met je kat die op je kussen slaapt en je gezicht knuffelt, maak je geen zorgen! Vergeet niet dat katten op je kussen slapen omdat ze van je houden en je willen laten zien hoeveel ze om je geven!

katten kussen

Een kussen geeft een kat warmte

Misschien is een van de meest voor de hand liggende redenen waarom je kat op je kussen slaapt wel voor de warmte. We kunnen merken dat onze katten de neiging hebben om vaker met ons te knuffelen tijdens die koude winternachten. Je hoofd is een van de warmste delen van je lichaam. Zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt, ontsnapt de warmte aan je hoofd. Een kat knuffelt dichter bij je hoofd om een deel van de ontsnapte warmte te verkrijgen. De lichaamstemperatuur van katten is over het algemeen warmer dan die van ons en ze moeten hun homeostase behouden, net zoals wij dat doen. Daarom liggen katten naast onze hoofden op het kussen voor wat extra warmte. Het hebben van een zacht en comfortabel kussen voor je kat is ook aantrekkelijk voor katten omdat het comfortabel is.

Genegenheid

Een andere reden waarom katten graag op jouw kussen slapen is om genegenheid te tonen. Typisch als we slapen, is ons hoofd meestal het meest blootgestelde deel van ons lichaam. Katten liggen naast onze hoofden om hun liefde te tonen. Het is de plek bij uitstek om het kussen te kneden, dicht bij je oor te spinnen en er zelfs een likje of twee van te maken. Het is moeilijk te geloven dat sommige mensen denken dat katten niet aanhankelijk zijn! Ze houden er gewoon van om bij ons te liggen. Daarom werken ronde kussens voor katten niet altijd wanneer ze bijvoorbeeld op de bank of op de vensterbank liggen, dit is een tochtige plek en niet een plek waar wij zelf slapen, tenzij je natuurlijk wel op de vensterbank slaapt.

Een kussen biedt je kat vertrouwen en bescherming

Een kussen, rond of vierkant voor onze katten geeft vertrouwen en bescherming. Aangezien katten schattige wezens zijn en fantastische huisdieren zijn, is het moeilijk te onthouden dat hun afstamming wilde en wilde katachtigen zoals leeuwen en luipaarden omvat. Echter, aangezien dit het geval is, vertonen ze een aantal gedragingen die vergelijkbaar zijn met hun woeste tegenhangers. Katten houden ervan om hoger op het bed te liggen om niet alleen dominantie te tonen, maar ook om een oogje in het zeil te houden voor elk gevaar dat zich kan voordoen. Daarom dat de kussens op de bank en vensterbank niet zo beslapen zijn als de kussens op je bed.

kattenkussen

Kat slaapt met rug naar me toe

Vraag jij je wel eens af waarom je katachtige vriend met zijn rug naar je toe slaapt? Dit kan je kat bijvoorbeeld doen op een kussen of deken. Je zou moe kunnen worden van het uit je gezicht slaan van hun staart of het draaien van je hoofd om hun achterste te dicht te vinden voor comfort. Hoewel wij mensen dit misschien vervelend vinden, zouden we ons ook tevreden moeten voelen. Dit betekent dat je kat je genoeg vertrouwt om hun kwetsbare kant naar je toe te leggen, terwijl ze hun oren openhouden en hun poten klaar houden voor eventuele gevaren die op de loer liggen buiten het comfort van het bed.

Kussen voor je kat kopen

Er zijn speciale kussens voor katten te koop. Bekijk hier over overzicht van katten kussens op Bol.com.