Menu Sluiten

Kattenren

Een kattenren kan een handig hulpmiddel zijn om je kat de beweging te geven die het nodig heeft. Degenen onder ons die zelfbeklaagde kattenmensen zijn, weten dat onze katten niets liever doen dan de natuur verkennen. We weten ook dat, terwijl het meestal gewoon ongevaarlijk leuk is, onze katachtige vrienden het ook leuk vinden om op te staan voor een plekje met kattenkwaad dat kan leiden tot problemen. Helaas worden onze geliefde katten blootgesteld aan een aantal bedreigingen als ze in de buitenlucht spelen, waarbij het gevaar op elke hoek op de loer ligt. Honden, verkeer, andere katten en wilde dieren brengen vaak schade toe aan onze mooie kleine vrienden. Hierdoor kan een kattenren oplossing bieden.

Waarom een kattenren

Een kattenren is een accessoire waar we niet snel aan denken bij het kopen van een kat. We willen allemaal dat onze harige vrienden voor een lange tijd bij ons zijn, en met statistieken die aangeven dat binnen katten langer leven dan buitenkatten, willen we onze mooie huisdieren de veiligheid en zekerheid van het leven binnenshuis bieden, terwijl ze kunnen profiteren van het ontwikkelen van natuurlijk katachtig gedrag dat geassocieerd wordt met het feit dat ze in hun natuurlijke omgeving zijn – om nog maar te zwijgen over de vreugde die ze krijgen van het buiten zijn!  Daarom zijn kattenrennen voor katten zo belangrijk om je kat het beste van twee werelden te geven, ze zijn voorzien van het comfort van het leven binnenshuis in een buitenomgeving, en geven je als eigenaar gemoedsrust dat je harige vriend hier nog vele jaren zal zijn. Een kattenren kan je eenvoudig zelf maken of kopen op bijvoorbeeld marktplaats of op Bol.com.

kattenren

Wat voor kattenren

We weten allemaal dat katten vrij complexe wezens zijn, en dat ze graag voortdurend worden uitgedaagd, dus kattenrennen die een standaard en eenvoudige inrichting hebben, zullen gewoon niet de juiste keuze zijn voor je kat. Kattenverblijven moeten je katachtige vrienden in staat stellen om natuurlijk katachtig gedrag te ontwikkelen, een actieve levensstijl na te streven en de wonderen van het buitenleven te ervaren, terwijl ze toch veilig en gezond blijven. Zorg ervoor dat je op zoek gaat naar een paar belangrijke dingen bij het zoeken naar de ideale kattenren, en we kunnen je beloven dat je dierbare vriendinnetje met een gerust hart zal spinnen.

Veiligheid voor alles

De nummer één behoefte aan kattenrennen is om onze harige vrienden uit de klauwen en kaken van vervelende roofdieren (en onschuldige wilde dieren uit die van hen!) te houden, dus het is belangrijk dat kattenverblijven doelgericht worden gebouwd met de hoogte van de veiligheid in het achterhoofd. Bij het kiezen van kattenverblijven is het het beste om ervoor te zorgen dat ze goed zijn uitgerust met een gegalvaniseerd gaas, hout of aluminium dat stevig op zijn plaats is bevestigd. Kattenverblijven moeten ook worden uitgerust met de juiste sloten, schuifbouten en hangsloten om te voorkomen dat je nieuwsgierige kat naar buiten sluipt. Mocht je geen kattenren kunnen kopen of maken met goede sloten dan kan je altijd nog kiezen om achteraf losse sloten eraan te maken. Als je op zoek bent naar een beetje extra veiligheid voor de kattenren omdat hij bijvoorbeeld buiten staat, dan zijn bewegingsmelders en aluminium of gaasvloeren ideaal.

De kattenren = Ruimte om te rennen, te zwerven en te rusten

Een kattenren moet een plek zijn die groot genoeg is om in te kunnen spelen. Katten zijn zo’n liefhebbende wezens en daarom is het zo moeilijk om ze als binnen huisdier te houden. Hoe vaak strekt je kat zich uit op de plek waar de zon de tegels o zo perfect raakt? Als we terugblikken op de oorsprong van de kat in het Midden-Oosten, als woestijnwezens, hebben katten een hoge warmtetolerantie ontwikkeld, waarbij de hitte van de zon hen helpt om warm te blijven en zo hun energie te sparen. Hun hoge stofwisseling en hun stijl van jagen verklaart de redenen waarom katten op zoek zijn naar warme ruimtes. Het is belangrijk om deze oorsprong in gedachten te houden bij het zoeken naar kattenrennen, zodat er voldoende zonovergoten ruimte is voor je katachtige vriend om zich in te koesteren. Maak het dak van de ren bijvoorbeeld van gaas of plaats de kattenren niet binnen maar buiten op bijvoorbeeld het balkon of in de tuin om zo veilig zon op te kunnen vangen.

katten ren

Bevorderen van speeltijd

Het is belangrijk dat kattenrennen hen de stimulans en het vermaak bieden die ze van nature krijgen als ze buiten zijn. Kattenleefruimten dienen een plek te bieden waar je spinnende vriendjes kunnen spelen, en speelbars zijn de perfecte aanvulling op de spinning. Je katachtige vrienden zullen willen klimmen, klitten, spelen en zich urenlang vermaken – alle activiteiten die ze in hun natuurlijke omgeving zouden uitvoeren. Hang bijvoorbeeld wat speelgoed in de kattenren of maak een kattenren met een tunnel zodat jouw kat zich goed kan vermaken. Het steeds veranderen van de inrichting van de kattenren met bijvoorbeeld nieuw speelgoed of het verplaatsen van de kattenren van binnen naar buiten op het balkon of de tuin helpt ook erg voor het plezier van je kat.

Natuurlijke habitat

Het doel van de kattenren is om hun natuurlijke habitat zoveel mogelijk na te bootsen, en om ze de stimulans te geven die ze zouden krijgen als ze een buiten kat waren. Dus, kattenverblijven die mobiel zijn en bijvoorbeeld opvouwbaar zijn, staan hoog aangeschreven, en zijn een must voor een gelukkige kat. Kattenrennen die draagbaar zijn betekent nieuwe geuren, nieuwe bezienswaardigheden, en superstimulatie voor je kat wanneer ze maar willen. Zo kan je een opvouwbare kattenren makkelijk verplaatsen. Als je geen tuin of balkon hebt kan het al helpen om de kattenren te verplaatsen van kamer naar kamer.

Kattenren kopen

Bekijk hier de bestverkochte kattennetten op Bol.com en maak je eigen kattenren.