Menu Sluiten

Kattenmand

Als je een liefhebber van huisdieren bent, heb je waarschijnlijk de neiging om je kat als een persoon te behandelen met bijvoorbeeld een kattenmand. Dit laat zich op een paar verschillende manieren zien, zoals met je kat praten in volledige zinnen die ze zeker niet kunnen begrijpen (en zouden negeren, zelfs als ze het wel zouden begrijpen) of ervoor zorgen dat het comfort van je kat op hetzelfde niveau is als dat wat een mens zou verwachten. Het is oké, je kunt het toegeven. Jouw kat is een (waarschijnlijk, temperamentvol) lid van de familie. Je kat zou het waarschijnlijk niet anders willen. Aangezien je jouw kat als een lid van het gezin behandelt, wil je er waarschijnlijk voor zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt. Je kat brengt waarschijnlijk het grootste deel van de dag slapend door en daarom gaat dit artikel over de kattenmand.

kattenmand

Welke kattenmand?

Als het gaat om het kiezen van het juiste kattenmandje voor je kat, let dan op waar en hoe jouw kat graag slaapt om te helpen bepalen in welk bed ze het liefst zou willen knuffelen. Als je kat zich graag uitstrekt wanneer ze slaapt, kies dan een kattenmandje dat groot genoeg is om haar zo ver te laten uitrekken als ze wil – denk aan een plat, rechthoekig bed met lage zijden zodat ze zich gemakkelijk kan uitstrekken.

Als je kat liever in “veiligere”, meer beschermde gebieden slaapt, zoals onder je bed of weggestopt in een kast, kies dan een kattenmand met een dakje erboven, een grot of een kattenmand met hogere zijkanten. Als je een oudere kat hebt, kan een verwarmd kattenmand (of een zelf verwarmend kattenmandje) aantrekkelijk zijn voor oudere katten die de neiging hebben om last te hebben van ongemakkelijke artritis. Katten die graag gekruld in een bal slapen, kunnen een ronder, zachter bed hebben om zich in te knuffelen met verhoogde zijkanten om te helpen hun lichaamswarmte vast te houden.

Waarom een kattenmand kopen

Onze katten zijn familie, en dat betekent dat we willen dat ze zich comfortabel voelen en een goede nachtrust krijgen, net als wij, bijvoorbeeld in een kattenmand. Honden en katten zijn beide van nature territoriaal en gaan naar dezelfde gebieden van jouw huis om te ontspannen, een dutje te doen en te slapen. Een honden- of kattenmand dat perfect op hun maat is, kan hun comfort verhogen en hen tegelijkertijd een speciaal plekje in huis geven.

Kattenmand zorgt voor een betere nachtrust

Als je ooit midden in de nacht wakker bent geworden met twee poten die stevig in je rug drukken, weet je hoe het voelt om je persoonlijke slaapruimte te verliezen aan je kat. Met een speciale kattenmand voor jouw kat hoef je je niet schuldig te voelen over het feit dat je het bed voor jezelf hebt wat betekent dat je rustiger kunt slapen en minder last heeft van storingen. Je kat kan heerlijk uitslapen in zijn of haar eigen kattenmand en jij kan dat dus ook omdat je geen rekening hoeft te houden met waar je kat zich in jouw bed bevindt. Er zijn vandaag de dag verschillende eersteklas kattenmanden beschikbaar, met geavanceerde schuimen en ondersteuningssystemen om jouw kat comfortabel en ondersteund te houden terwijl je kat lekker slaapt in de kattenmand.

Geen interesse in kattenmand

Als je een katteneigenaar bent, is dit waarschijnlijk een al te bekend scenario: Je wilt je kat verwennen met een kattenmand dat net zo comfortabel is als jouw eigen bed. Je wacht met spanning op de levering van de kattenmand die je hebt uitgezocht. En als je eindelijk het kattenmandje voor je kat klaarzet krijg je alleen maar een nieuwsgierige snuffel en dan is het weer terug naar hun favoriete kartonnen doos. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met een paar tips en trucs (en het zien van dingen vanuit het perspectief van je kat) kan je je kat eindelijk de kattenmand laten gebruiken dat je voor je kat gekocht hebt.

Maak de kattenmand aantrekkelijk

Lok je kieskeurige kat naar de kattenmand door het te besprenkelen met hun favoriete lekkernijen of een beetje vers kattenkruid. Kattenkruid is een geweldige manier om de interesse van je kat in iets nieuws te wekken en hen aan te moedigen om te spelen en rond te rollen in de kattenmand. En, als extra bonus – katten hebben de neiging om zich op te krullen en een dutje te doen nadat hun kattenkruid “fase” is geëindigd, en ze hebben meer kans om het nieuwe bed te kiezen! Zodra je kat gewillig in het bed stapt, hou je een traktatie vast totdat hij gaat zitten of liggen. Geef hem de traktatie en wat lof zodra hij dat doet. Dwing je kat niet om in het bed te gaan zitten of liggen als hij dat niet wil, want dit kan negatieve associaties met het bed veroorzaken. Laat een sprankje van zijn favoriete lekkernijen achter om je kat te verleiden om later terug te komen naar de kattenmand.

katten mand

Plaats van de kattenmand

Plaats de kattenmand op een plek waar hij al graag slaapt, zodat hij het eerder zal gebruiken. Voor kittens en volwassen katten die graag hoog of op verhoogde plekken slapen, probeer het bed eens op een meubelstuk te plaatsen, zoals een boekenplank of vensterbank, of op het niveau van een kattenboom of krabpaal. Kies daarnaast een rustige, verkeersluwe ruimte, weg van lawaai en andere huisdieren. Door het bed hoog te plaatsen kan je je kat uit de buurt van honden en peuters houden. Veel katten slapen graag op warme, zonnige plekken, dus plaats het bed op een plek in je huis waar overdag veel zon is en de interesse van je kat moet wel op de kattenmand gericht zijn voor zijn of haar volgende dutje.

Kattenmand kopen

Een kattenmand betekent niet het einde van de nachtelijke knuffels. Door je kat een kattenmand aan te bieden, stel je hem of haar te allen tijde een nieuwe en eigen ruimte ter beschikking. Na verloop van tijd zullen jij en je kat een goede balans vinden. Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van een kattenmand na het lezen van dit artikel bekijk dan eens de vele kattenmanden die te vinden zijn op Bol.com door op deze link te klikken. Je wordt gelijk doorgelinkt naar de pagina van Bol.com met alle kattenmanden zodat je genoeg keus hebt om de juiste kattenmand voor jou en jouw kat te vinden.