Menu Sluiten

Kattenverzekering

In dit blog alles over de voordelen van een kattenverzekering + uitleg over hoe dit werkt. Wanneer je kat of kitten ziek of gewond raakt, is het laatste waar je aan wilt denken de kosten van de diergeneeskundige zorg. De beste ziektekosten verzekering voor katten helpt je te beschermen tegen die financiële lasten en zorgt ervoor dat je zich kunt richten op het verkrijgen van de best mogelijke zorg. Of de kat nu te maken krijgt met een klein incident, zoals een vastzittende klauw of een struikeling in de kattenboom, of een ernstige medische aandoening ontwikkelt zoals een nierziekte of kanker, een kattenverzekering is er om deze kosten voor een deel of volledig te dekken.

Hoe werkt een kattenverzekering?

De ziektekostenverzekering voor katten is eenvoudig. Je betaalt meestal een maandelijkse premie om gedekt te zijn voor eventuele onverwachte ziekten of verwondingen gedurende het leven van je kat. Als je kat ziek of gewond is, breng ze dan naar een dierenarts, een gespecialiseerd centrum of een noodhospitaal in Nederland of België en zorg dat ze de behandeling krijgen die ze nodig hebben. In principe komt bijna elk type letsel of ziekte in aanmerking voor dekking, zolang het niet als al bestaand wordt beschouwd. Het is goed om de verschillende verzekeringen die er zijn te bekijken en te vergelijken met elkaar zodat je weet welke kattenverzekering wel en niet de kosten dekt voor jouw kat. Vaak zijn de goedkopere kattenverzekeringen prima maar ze betalen meestal minder uit of je hebt een hogere eigen risico waardoor de kosten alsnog niet goedkoop zijn. Wij zijn erg tevreden met de kattenverzekering van Diks

kattenverzekering

Verzekering afsluiten binnenkat

Is een kattenverzekering voor een kat die veel binnen is ook aan te raden? Buitenkatten hebben natuurlijk meer potentiële risico’s op verwondingen en ongelukken. Binnenkatten hebben echter ook ernstige en dure problemen met de gezondheidszorg voor katten.  Katten zijn goed in het verbergen van symptomen. Katten zijn van nature meer sedentair, wat betekent dat katteneigenaren minder snel de symptomen merken die hun kittens  of katten kunnen vertonen. Binnenkatten hebben, net als buitenkatten, nog steeds verwondingen door ongelukken en andere gezondheidsproblemen. Binnenkatten lopen nog steeds risico. Ze kunnen ook binnenshuis verwondingen oplopen. En binnenshuis zijn beschermd hen niet tegen veel voorkomende gezondheidsproblemen bij katten, zoals blaasontsteking, spijsverteringsproblemen, kanker, diabetes, schildklierziekte, leukemie, nierfalen, hartaandoeningen, en nog veel meer. Een kattenverzekering kan dus zowel voor binnen als buitenkatten veel nut hebben.

Waarom een kattenverzekering afsluiten

De kosten voor de behandeling van katten zijn net zo duur als die van andere dieren: Katten hebben over het algemeen minder veterinaire bezoeken, maar als ze wel een ziekte of verwonding hebben, kunnen de kosten voor de dierenarts nog steeds in de honderden tot duizenden lopen. De dekking van de huisdierverzekering is kosteneffectief voor katten en het indienen van een claim zal je premie niet verhogen. Huisdiereigenaren die een kattenverzekering voor binnenkatten hebben, kunnen zich bijna vijf keer zoveel veterinaire zorg veroorloven als degenen die dat niet hebben. Veterinaire medische vooruitgang heeft veel meer behandelingsopties gegeven dan ooit tevoren, maar deze komen vaak met een hoog prijskaartje. Een kattenverzekering helpt door de dierenartskosten van je kat te vergoeden.

verzekering voor katten

Kattenverzekeringen vergelijken en afsluiten

Over het geheel genomen stelt de kattenverzekering eigenaren in staat om de gezondheidszorg voor hun katten te budgetteren en biedt het gemoedsrust in het geval van noodgevallen en onverwachte ziekten van huisdieren. Er zijn verschillende kattenverzekeringen  in Nederland. Sommige dekken veterinaire behandelingen, andere betalen ook uit bij verlies of diefstal van het huisdier. Een kattenverzekering komt vaak met de keuze tussen een eigen risico van zoveel euro per jaar of geen eigen risico. Als je geen eigen risico wilt betalen dan betekent dat, dat de premie per maand hoger is. Vergelijk de kattenverzekeringen die er in Nederland en België te vinden zijn goed zodat je weet of je wel of niet een kattenverzekering hebt die de kosten van de ziektekosten van je kat goed dekt. Wij zijn voor onze katten erg tevreden met de kattenverzekering van Diks.