Menu Sluiten

Katten hangstoel

Katten hebben veel plekken nodig om te slapen zoals een lekkere katten hangstoel. Wist je dat katten tot 16 uur per dag slapen? Onze harige vrienden vinden graag obscure plekjes om hun tukje te doen, nietwaar? Het vinden van het perfecte plekje betekent vaak kattenharen op onze kussens, truien, of schone was! Geef je kat een speciale plek om te ontspannen met onderstaand makkelijke do it yourself hangstoeltje. Voor dit project heb je een tafel nodig die een bovenste platformopening heeft voor het vastzetten van lintbanden. Als je er geen hebt, kun je prachtige goedkope opties vinden op plaatsen zoals Ikea en Bol.com. Of, als je een houten tafel hebt, kun je kleine pinnetjes op de vier poten schroeven of spijkeren om te dienen als ophangplek voor deze katten hangstoel. 

Katten hangstoel zelf maken 

Met een paar restjes stof, watteermateriaal en katoenen lint maak je zo van jouw bijzettafeltje een lekkere katten hangstoel voor jouw kat. Dit project duurt minder dan een uur om te maken en is de perfecte oplossing om bestaande ruimte te gebruiken voor jou kat om haar middag weg te luieren. Deze katten hangstoel is gemakkelijk te verwijderen om te wassen als dat nodig is en past precies in je decor, zodat je geen extra meubelstuk nodig hebt. 

Wat heb je nodig: 

  • Stof
  • Keperband, 12 inches
  • Liniaal 
  • Stof schaar 
  • Rechte spelden 
  • Naaimachine en benodigdheden 
  • Bijzettafeltje  

Mocht je nu al denken, dit is niks voor mij. Dan kan je op Bol.com een kijkje nemen bij de bestverkochte katten hangstoeltjes.

katten hangstoel

Hoe een katten hangstoel maken? 

STAP 1 – Het bijzettafeltje meten
Meet de afmetingen van jouw bijzettafel die je gaat gebruiken voor de katten hangstoel. Knip twee vierkanten stof die overeenkomen met de afmetingen van jouw tafel plus 1 inch voor de naadtoeslag. Bijvoorbeeld als jouw tafel 20 bij 20 inch is, knip dan 2 vierkanten van stof die 21 bij 21 inch zijn. Snijd daarna 8 stroken van katoenen lint van ongeveer 12 centimeter in lengte voor de katten hangstoel.

STAP 2 – Het stof gebruiken
Leg een van de stofvierkanten die je gemaakt het bij het bijzettafeltje opzij. Speld op het andere vierkant twee stroken lint op elke hoek, ongeveer 1 inch van de hoek in een lichte diagonaal. Speld het lint aan de goede kant van de stof. Leg de twee stofvierkanten die je gemaakt hebt voor de katten hangstoel zo op elkaar dat de verkeerde kanten zichtbaar zijn. Speld vast. 

STAP 3 – Het stof naaien
Naai langs de omtrek van de vierkanten en laat een van de zijkanten open zodat je de katten hangstoel kunt maken. Als je wil, kan je over het lint doorstikken om het doek te verstevigen. Laat de steek in de hoeken buigen, zodat je een mooie afgeronde rand krijgt. Knip de hoeken weg zodra je klaar bent met het doorstikken of naaien van de vierkanten voor de katten hangstoel. 

STAP 4 – De afronding
Keer de katten hangstoel met de goede kant naar buiten en pers de naden. Snijd een stuk van batting om de grootte van de kat bed overeenkomen. Plaats hierna de watten in het bed zodat je kat lekker comfortabel kan liggen in de hangstoel. Vouw en speld de open kant dicht nadat je de watten erin hebt gedaan en naai de opening dicht. Bind het bed op zijn plaats op jouw tafel en pas de hoogte van de katten hangstoel aan wanneer dit nodig is.

Niet maken maar katten hangstoel kopen

Om de sfeer nog meer te verhogen, kan jouw pluizige vriend nu ook bij je komen zitten in een eigen katten hangstoel. Bol.com heeft deze schattige mandjes voor katten, als onderdeel van een breder assortiment van huisdier-geïnspireerde producten. De stoel wordt geleverd met een verwijderbaar kussen voor comfort en is te koop op de website van Bol.com door hier te klikken. Naast de katten hangstoel heeft Bol.com alles wat je maar nodig hebt om voor jouw kat te kunnen zorgen