Menu Sluiten

Katten spullen

Voordat je je nieuwe poesje mee naar huis neemt, moet je een paar katten spullen en benodigdheden aanschaffen voor zijn komst. Idealiter zou hij moeten beginnen met het verkennen en wennen aan de dingen en spullen zodra hij thuiskomt. Als het kan, probeer dan met je nieuwe kat te spelen op de plek waar hij nu woont voordat je hem naar huis brengt. Dit helpt hem om te wennen aan jouw geur in een vertrouwde omgeving. Zorg er ook voor dat je een paar dingen met zijn geur mee naar huis neemt, zoals zijn favoriete handdoek of speelgoed. Het hebben van geuren waarmee hij vertrouwd is, kan hem helpen om zich sneller aan jouw huis aan te passen. Deze bekende voorwerpen, in combinatie met de volgende must-have katten spullen, kunnen jouw huis perfect maken voor je nieuwe katachtige familielid.

katten spullen – Katten reismand

Het eerste wat je nodig hebt van de katten spullen is een reismandje of kratje; dit heb je nodig om je nieuwe vriendinnetje of vriend mee naar huis te nemen. Het moet veilig en stevig zijn, met voldoende ventilatie en gemakkelijke toegang voor jou om je kat in en uit te halen. Een kartonnen doos laat niet genoeg lucht toe en een bange kat kan er waarschijnlijk doorheen klauwen. Een plastic reismandje met een afsluitbare deur aan de voorkant moet stevig genoeg zijn en ook de juiste mate van toegankelijkheid bieden. Je kan een reismand vinden bij verschillende dierenwinkels bij de katten spullen afdeling.

katten spullen

katten spullen – Eet- en drinkbakjes

Eet en drinkbakjes zijn 1 van de belangrijkste katten spullen die je moet hebben. Je kat zou voedsel en waterbakken moeten hebben die op hem wachten bij zijn aankomst. Een schone en uitnodigende waterbak is essentieel. De kommen moeten dagelijks worden schoongemaakt en ver van de kattenbak worden geplaatst, omdat katten niet graag op dezelfde plek eten en zich ontlasten. Daarom is dit een van de belangrijkste spullen.

katten spullen  – Voedsel

Voedsel is essentieel voor je kat of katten en is daarom een van de eerste spullen die je in huis haalt. Er zijn verschillende soorten voedsel om uit te kiezen. Zoek, indien mogelijk, uit wat voor soort voer de fokker, het asiel of de dierenwinkel aan je kat gaf en hou je een tijdje aan hetzelfde dieet. Ze zal zich tijdens haar eerste paar weken thuis aan zoveel nieuwe dingen aanpassen dat het een troost voor haar kan zijn om haar dieet aan te houden. Wat je jouw nieuwe kat voert hangt ook af van haar leeftijd: kittens hebben een speciaal dieet nodig, en oudere katten kunnen een dieet nodig hebben dat speciaal voor senioren is samengesteld. Je wilt misschien ook een kattentandheelkundige kit bij de hand hebben zodra je kat meer aan je gewend is. Bij katten spullen heb je natuurlijk niet gelijk de associatie met voer, maar dit is natuurlijk wel een van de eerste levensbehoeften.

katten spullen  – Katten bed

Veel katten zullen overal gelukkig in slaap vallen, maar een katten bed zal een favoriete luierplek zijn. Het bed moet warm en zacht zijn, en het moet op een plek staan waar uw kat zich comfortabel en veilig voelt. Zorg ervoor dat het bed dat je kiest groot genoeg is voor je kat om in te gaan liggen en dat er wat ruimte is om zich te strekken, maar klein genoeg om hem te helpen zich veilig te voelen. Een kattenbed zal tot de favoriete spullen van je kat behoren (ze slapen heel veel).

spullen voor katten

katten spullen  – Kattenbak

Volgende must have katten spullen is de kattenbak. Je hebt verschillende stijlen van kattenbakken om uit te kiezen. Een zelfreinigende kattenbak heeft een mechanisme dat de vuile kattenbak harkt nadat je kat de bak heeft gebruikt. Hoewel sommige eigenaren de schoonmaakhulp die dit biedt op prijs stellen, zijn deze boxen vrij duur, en het mechanisme kan katten soms bang maken. Een kattenbak met een dakje heeft een hoge hoes die ontworpen is om de kat wat privacy te geven terwijl hij de rommel die vaak in kattenbakken wordt gevonden, verbergt. Dit kan ook helpen om te voorkomen dat het afval over de rand van de kattenbak wordt gegooid en op de grond terechtkomt. Sommige katten zijn echter bang voor de kap en zullen geen gebruik maken van een gesloten kattenbak. De derde optie is een gewone plastic doos met kattenbakjes erin. Veel kattenbezitters geven de voorkeur aan deze eenvoudigere optie, maar het vereist wel enig onderhoud. De juiste kattenbak vinden kan een lange weg gaan bij het introduceren van een nieuwe kat in je huis. Dit geldt niet alleen voor de bak maar ook voor andere katten spullen. Je zal op den duur leren welke spullen je kat het leukste vind.

katten spullen  – Speelgoed

Katten houden van spelen met diverse spullen; zorg ervoor dat u uw kat een verscheidenheid aan veilig speelgoed geeft. Jagen is een favoriete activiteit van katten, dus ballen en kattenkruid gevulde muizen zijn goede opties. Om het gevaar te vermijden dat je kat stikt in een stuk speelgoed, geef hem geen speelgoed met kleine onderdelen die kunnen worden afgescheurd, zoals bellen, veren of pom-poms. Onderzoek elk speeltje om er zeker van te zijn dat het veilig is voor je kat voordat je het aan hem geeft. Katten moeten krabben, en een krabpaal kan helpen bij die drang. Zorg ervoor dat de paal een stevige basis heeft om te voorkomen dat hij omvalt. Hij moet minstens zo lang zijn als de kat, zodat ze op haar achterpoten kan staan en een goede rek kan krijgen terwijl ze krabt. Speelgoed gaat voor jou tot de leukste katten spullen behoren. Spelen met je kat is geweldig!

katten spullen  – Halsband en ID-tag

Je kat moet te allen tijde een halsband met een identificatieplaatje dragen. Dit zijn de spullen voor katten waar je spijt van gaat krijgen als je ze niet hebt en ze kwijt zijn. Op het label moet je naam, adres en telefoonnummer staan. De halsband moet een automatische ontgrendeling hebben die loslaat als je kat ergens aan vast komt te zitten, zoals een boomtak. Zorg ervoor dat de halsband goed past en de nek van je kat niet irriteert of haar ademhaling en slikken beïnvloedt. Een algemene regel is om voldoende ruimte te laten voor twee vingers om tussen de halsband en de nek te passen. Als je zich afvraagt wat katten nodig hebben in een nieuw huis, dan zijn al deze zaken essentieel en moeten ze op de lijst met benodigdheden voor je kat staan. Met een goed voorbereid huis zal je kat zich sneller aanpassen, en al snel zult je een spinnende, tevreden beste vriend hebben om mee te spelen en van te houden. Daar spelen de behandelde katten spullen uit dit blog een belangrijke rol bij.