Menu Sluiten

Katten handschoen

Het gebruik van katten handschoenen is niet al te ingewikkeld, maar baasjes moeten wel de juiste methode in acht nemen om ze correct en effectief te gebruiken. Met trimhandschoenen kunnen katteneigenaren een één-op-één band opbouwen met hun kat terwijl ze hem verzorgen. Net als bij het aaien van een dier, moet de eigenaar met de handschoenen zijn handen over de kat bewegen in een kalmerende beweging. De flexibele rubberen borstelharen op de handschoenen grijpen losse haren en dode huid terwijl ze door de vacht van de kat kammen, waardoor deze goed geolied, zijdezacht en vrij van klitten blijft. De borstelharen geven de kat ook een ontspannende massage. Een goede vachtverzorging met een katten handschoen vermindert het aantal haarballen dat een kat kan krijgen.

Gebruik van de katten handschoenen

Een eigenaar kan een kat verzorgen met één of twee katten handschoenen. Maak de klittenbandsluiting rond de pols vast, zodat de handschoenen goed op hun plaats blijven. Zorg ervoor dat de kat zich op haar gemak voelt; de kat wegjagen of grijpen kan haar afschrikken. Ga in een comfortabele stoel zitten en begin haar te borstelen als ze bereid is om geaaid te worden. Aai de kat met de handschoen en zorg ervoor dat u haar langzame, zachte bewegingen geeft in de richting van de haargroei. Omdat de rubberen borstelharen zacht zijn, is het veilig om de kat bijna overal te wrijven, maar wrijf niet in haar ogen, oren, snuit of genitale gebied met de katten handschoenen.

Bekijk de bestverkochte katten handschoen op Bol.com.

katten handschoen

Bad geven

Eigenaars kunnen de katten handschoenen ook gebruiken wanneer ze hun kat een bad geven. De meeste grooming handschoenen zijn veilig voor gebruik in water. Maak eerst de handschoenen nat. Knijp een druppel kattenshampoo op de rubberen borstelharen, trek de handschoenen aan en maak ze vast met de haak-en-lus sluitingen. Spoel de kat indien mogelijk af met warm, maar niet heet, water. Gebruik de handschoenen om de kat met langzame, zachte bewegingen in cirkelvormige cirkels te borstelen, waarbij je erop let dat je de gevoelige delen van haar lichaam vermijdt. De kat moet met zeep worden ingezeept. Spoel de kat af met water.

Reinigen van de katten handschoenen

Veel katten handschoenen voor het verzorgen van katten kunnen in de wasmachine worden gewassen. Pluk de overtollige vachtresten eruit en gooi ze weg voordat je de handschoenen in de wasmachine gooit. Je kunt de kattenverzorgingshandschoenen ook schoonmaken door ze in een bak met water en zeep te leggen. Stop de katten handschoenen vanwege de rubberen haren niet in de droger, maar laat ze aan de lucht drogen.

Meubels en stoffen schoonmaken

De meeste kattenverzorgingshandschoenen zijn ook veilig voor het verwijderen van haren uit zachte materialen, zoals lakens, dekens, kleding, auto-interieurs, tapijt, vloerkleden en gestoffeerde meubels. Draag de katten handschoenen en ga dan met de borstelharen over de stoffen in snelle, korte bewegingen. Kattenvacht moet zich op de handschoenen ophopen. Was de katten handschoenen echter eerst in de wasmachine of in een bak met water en zeep, voordat u ze opnieuw gebruikt.

Band creëren met je kat

Kattenverzorgingshandschoenen zijn multifunctionele hulpmiddelen die eigenaren kunnen gebruiken om hun katten te verzorgen en een band met hen op te bouwen, maar ook om de vacht te verwijderen die katten in huis achterlaten. Leren hoe de handschoenen correct te gebruiken, zal ervoor zorgen dat de kat veilig is en goed verzorgd wordt tijdens de procedure.

handschoen kat

Goedkope katten handschoen

Goedkope katten handschoen

Deze katten handschoen bootst de aanraking van jouw hand na bij het borstelen en geeft jouw harige kat een ontspannende massage tijdens het borstelen. De handschoen is perfect voor zowel langharige als kortharige katten en kan nat of droog gebruikt worden. Het helpt bij het verwijderen van vuil en klitten tijdens het bad, zonder jouw kat pijn te doen of zijn huid te beschadigen.

Voordelen katten handschoen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een katten handschoen om de vacht van een kat te verzorgen, waaronder:

  1. Vermindert haaruitval en haarballen: De noppen op de handschoen helpen bij het verwijderen van losse haren en vuil uit de vacht van de kat, wat kan helpen bij het verminderen van het verlies van haar en het voorkomen van haarballen.

  2. Verbetert de bloedcirculatie: Het masseren van de huid van de kat met de handschoen kan helpen bij het stimuleren van de bloedcirculatie, wat bijdraagt aan een gezonde huid en vacht.

  3. Versterkt de band tussen eigenaar en kat: Het borstelen van een kat met een handschoen kan helpen bij het opbouwen van een positieve relatie tussen eigenaar en kat, omdat het vaak als aaien wordt ervaren.

  4. Verbetert de algehele gezondheid van de kat: Het regelmatig borstelen van een kat met een handschoen kan helpen bij het voorkomen van huidirritaties, klitten en andere problemen die kunnen bijdragen aan een slechte gezondheid van de kat.

  5. Kan helpen bij het verminderen van allergenen in huis: Door het regelmatig borstelen van een kat met een kattenhandschoen, kan het aantal losse haren en allergenen in huis worden verminderd, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving voor mens en dier.

Kortom, een kattenhandschoen is een handige tool voor het verzorgen van de vacht van een kat, en kan bijdragen aan de algehele gezondheid en welzijn van de kat. Bekijk hier de bestverkochte katten handschoenen op Bol.com.

Wanneer beschermingshandschoenen voor katten gebruiken?

In een ideale wereld zou het niet nodig zijn om beschermingshandschoenen voor katten te gebruiken. Er zijn echter momenten dat jouw kat agressief reageert op een nieuwe stiumulus en het is altijd het beste om voorbereid te zijn op krabben en bijten voor het geval dat. Hoewel je er alles aan moet doen om jouw kat te kalmeren, zijn er enkele omstandigheden waarin het een goed idee is om voorbereid te zijn met handschoenen:

  • Als je een wilde kat hebt gevonden
  • Als je jouw kat in een reismandje zet
  • Bij de dierenarts
  • Als je jouw kat in bad doet
  • Als je ze een vlooienbehandeling/oordruppels/medicijnen geeft