Menu Sluiten

Katten reismand

Een katten reismand kan in veel situaties handig zijn. Van het vervoeren naar de dierenarts, naar het kattenhotel tot aan een vliegreis. In dit blog meer informatie over hoe de beste reismand voor je kat te selecteren.

Katten reismand voor in het vliegtuig

Als eerste de vliegreis. Een luchtvaartmaatschappij is nutteloos voor een vliegreis als deze jouw kat niet kan meenemen in zijn reismand. Gelukkig hebben luchtvaartmaatschappijen die huisdieren in de cabine toelaten meestal gedetailleerde informatie op hun websites staan. Als je vragen hebt, stel ze dan wanneer je belt om de ruimte van je huisdier in de cabine te reserveren. Check ook of de reismand van jouw kat de juiste is voor deze reis.

Afsluitbare ritsen reismand kat

Als je kat een escape artist is of gewoon speels, kan het zijn dat je een reismand nodig hebt met ritssluitingen die op slot kunnen. Sommige dragers hebben gewoon clips of sluitingen die de ritsen kunnen vastzetten als de kat in de draagdoek zit, terwijl andere dragers voorzien zijn van ritsen die kunnen worden vergrendeld met een bagage-slot.

Duurzaam gaas voor je katten reismand

Als je kat in stressvolle situaties probeert te klauwen, krabben of bijten, wil je er zeker van zijn dat het gaas van de reismand duurzaam is. Als je twijfelt, houd dan de drager in de gaten en breng – hoe extreem het ook lijkt – wat ducttape mee om de drager vast te zetten als er een ontsnappingspoging wordt gedaan tijdens de vlucht. Nog beter: kijk hoe je kat reageert op het feit dat het in de drager zit voor de dag van zijn eerste vlucht.

katten reismand

Locaties van de deuren

De deuren van de katten reismand zijn meestal half of volledig geritst aan één of beide uiteinden van de drager. Sommige dragers hebben ook een rits aan de bovenkant van de drager. Als je huisdier niet bereid is om in of uit de draagdoek te gaan, kan een rits bovenop de draagdoek handig zijn om het huisdier te plaatsen en op te halen. Door je huisdier bij de veiligheidscontroles gemakkelijk uit de draagdoek te kunnen halen, wordt de stress voor alle betrokkenen verminderd. Belangrijk om rekening mee te houden bij aanschaf van de reismand voor je kat.

Stevige, afwasbare vloerplank

De vloerplaat van de katten reismand moet stevig zijn, zodat deze niet verandert in een hangmat als hij wordt gedragen. Een afwasbare vloerplank is handig als je kat een ongelukje heeft – maar het is ook handig om bont en voedsel uit de reismand schoon te maken. Sommige reismanden voor katten worden geleverd met een machine wasbare pad, maar je kunt ook een favoriete deken van thuis om de vloerplank wikkelen voor extra comfort en gemakkelijker schoonmaken.

Uitbreidbare katten reismand

Sommige reismanden voor katten hebben een of meer uitbreidbare delen. Deze secties kunnen worden uitgepakt om meer ruimte te bieden aan het huisdier tijdens de vlucht door uit te breiden naar je beenruimte. Helaas voegt het extra materiaal in deze uitzetbare delen gewicht toe aan de drager en verbergt het meestal het zicht van het huisdier van binnenuit de drager. Uitzetbaarheid is dus alleen aantrekkelijk voor sommige huisdieren, katten en eigenaren.

Transparante katten reismand

Sommige katten vinden het leuk om te zien wat er buiten hun katten reismand gebeurt. Deze huisdieren geven de voorkeur aan een reismand met veel gaaskanten. Verlegen huisdieren kunnen zich echter veiliger voelen in een drager die zich meer ingesloten voelt. Een ander aspect waar je rekening mee moet houden: het weer. Als je consequent in koude of regenachtige gebieden reist, wil je een reismand voor je kat die minder openstaat voor regen en wind.

Welke katten reismand

Verschillende reismanden voor katten kunnen verschillend gedragen worden. De meeste reismanden hebben een handvat en sommige hebben een schouderband. Sommige manden bieden ook een bevestiging om bovenop een rolkoffer met een dubbele baar te zitten. Andere dragers zijn op wielen. En sommige bieden rugzakbanden aan, hoewel de meeste rugzakdragers er niet erg comfortabel uitzien voor het huisdier. Sommige reismanden zijn ook ontworpen om te werken met een veiligheidsgordel om de drager vast te zetten in een stoel tijdens het reizen met de auto. Denk na over hoe je gaat reizen, welke andere bagage je hebt en het gewicht van je kat wanneer je beslist welke draagopties je wilt en nodig hebt.

Zakken voor katten benodigdheden

Misschien wil je wel wat essentiële zaken als kattenvoer, snacks, doekjes en medicijnen bij je dragen. Als het gewicht van je huisdier nog niet in de buurt komt van het maximaal toegestane gewicht van je luchtvaartmaatschappij, dan kunnen zakken op de drager een perfecte plaats zijn voor deze katten spullen.

Gewicht van de katten reismand

De meeste luchtvaartmaatschappijen eisen dat de drager met je huisdier minder dan een bepaald gewicht heeft – vaak tussen 5kg (11lbs) en 8kg (17.6lbs). Tenzij je kat licht van gewicht is of je een rollende drager gebruikt of een drager die op een rollende koffer rust, kies dan voor de lichtste katten reismand die de eigenschappen heeft die je nodig hebt. Mocht je interesse hebben in een katten reismand, bekijk dan deze pagina van Bol.com eens. Hier kan je de juiste katten reismand kiezen die perfect past bij jouw situatie.