Menu Sluiten

Katten urn

Begrijpen hoe je de juiste maat urn kiest, is essentieel bij het kiezen van een gedenkteken voor jouw kat. Wanneer je een geliefde hond of kat (of konijn, of zelfs een paard) wilt gedenken die is overleden; kan het bewaren van hun as een prachtige manier zijn om te vieren wat ze voor ons leven hebben betekend. Hier is de algemene regel: Voor elke pond die jouw kat weegt, heb je één kubieke centimeter ruimte in de urn nodig. Plus nog eens 10 kubieke centimeter voor een goede maatregel.

Keuze katten urn

Je hebt een breed scala aan keuzes bij het kiezen van een crematie urn voor jouw kat. Kies uit gelakte urnen waarin je een ingelijste foto van uw geliefde kat kunt toevoegen, of kies uit verschillende urn ontwerpen die de pootafdruk van jouw beste vriend gedenken. Speciale urnen laten je toe het gepersonaliseerde naamplaatje van jouw kat aan te bevestigen. 

katten urn

Welke maat urn heb ik nodig voor mijn kat?

Als jouw kat bijvoorbeeld 15 pond woog, moet je op zoek naar een urn voor katten met een inhoud van 25 kubieke centimeter. Maak je geen zorgen over het kopen van een urn die een beetje te groot is. Crematie urnen voor huisdieren worden gemeten in kubieke inches, dit zijn de afmetingen voor de inhoud van de urn. Crematie urnen voor katten zijn verkrijgbaar in vele maten. Zodat u de flexibiliteit heeft om een urn te kiezen die perfect bij jouw geliefde kat past. Indien je een urn wenst die de volledige as van jouw huisdier kan bevatten, dient je wel rekening te houden met het gewicht van jouw huisdier om er zeker van te zijn dat alle as erin past. Houd in gedachten dat het goed is om extra ruimte in de katten urn te hebben en dat de as niet noodzakelijkerwijs de urn volledig hoeft te vullen.

Stem de stijl van de urn af op de inrichting en functie van de kamer

Crematie katten urnen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan materialen en stijlen. Natuurlijk wil je dat de urn deel uitmaakt van de inrichting van de kamer, maar het doel is om een stijl te kiezen die die inrichting versterkt en erin past in plaats van misplaatst te lijken. Een bamboe urn of kist zou bijvoorbeeld een goede keuze kunnen zijn voor een kamer met een Aziatische of Oosterse flair, terwijl de Splendor of Dream urn goed zou passen in een klassieke of hedendaagse ruimte.

Katten urnen foto

Kattenurnen met foto zijn met de hand gegoten in antiek messing of geborsteld nikkel en voorzien van een hoogwaardige laklaag voor duurzaamheid. Je kunt jouw favoriete foto van jouw kat op de urn laten inlijsten. Deze kattenurnen zijn de perfecte manier om te herinneren aan alle liefde en leuke tijden die je samen hebt beleefd.

Pootjes

Een katten urn met voetafdrukken is ideaal voor elke katteneigenaar. Deze elegante urn is gemaakt van brons en heeft speelse tweekleurige pootafdrukken op het oppervlak. Deze kattenurnen zijn zowel indrukwekkend als vredig en vormen een ideaal gedenkteken voor jouw speciale huisdier.

Gegraveerde katten urn

Een gegraveerde kattenurn is gedecoreerd met behulp van een laser en stelt een familie katachtigen voor die samen nestelen tussen vlinders en bloemen. Gemaakt van kersen en paars hout, zal deze kat urn zeker het decor van elke kamer opvrolijken.

Thee licht katten urn

De theelicht katten urnen zijn gemaakt van geborsteld tin van hoge kwaliteit en zijn versierd met hand gegraveerde pootafdrukken. Steek een kaarsje aan ter nagedachtenis aan jouw geliefde huisdier met een van deze speciale kattenurnen; een liefdevolle manier om jouw harige vriend te herdenken.

urn kat

Kattenurnen

Statistieken tonen aan dat steeds meer mensen kiezen voor crematie in plaats van traditionele begrafenis. Terwijl sommige dierbaren ervoor kiezen om de gecremeerde resten te begraven, kiezen nog steeds meer mensen ervoor om de katten urn in hun huis te bewaren. Dit is dan een blijvend gedenkteken voor hun dierbare. Het kiezen van een plaats voor de kattenurn van jouw dierbare is niet altijd gemakkelijk. Bekijk hier verschillende kattenurnen voor inspiratie. 

Kies de kamer

Volgende plek is de kamer kiezen waar je de katten urn wil plaatsen. Sommige mensen kiezen voor een kamer die regelmatig wordt gebruikt door familieleden en gasten, terwijl anderen misschien kiezen voor een meer besloten locatie, zoals een slaapkamer of studeerkamer. Misschien wil je ook een kamer kiezen waar jouw dierbare graag tijd doorbracht of waar speciale herinneringen werden gecreëerd. 

Mocht je nog vragen hebben over het selecteren van een geschikte katten urn, kan je altijd mailen naar info@katten-blog.nl.