Menu Sluiten

Kattentunnel

Kattentunnels moeten op je must-have lijst staan omdat katten zich graag verstoppen. Je huisdier kan zich verstoppen omdat ze bang zijn of omdat ze gewoon willen spelen. Sommige katten geven er de voorkeur aan om zich te verstoppen terwijl ze slapen om zich veilig te voelen of om zich warm te houden. Ongeacht de reden, verstoppen is een onderdeel van het kattenleven en het is belangrijk om die mogelijkheden te bieden. Probeer je kat een van de vele kattentunnels aan te bieden die er zijn!

Kattentunnels voor de lol

Verhoog de pretfactor wanneer je jouw kat in interactieve speeltijd betrekt door een kattentunnel op de vloer te plaatsen. Dit geeft je kat een extra schuilplaats om onzichtbaar te zijn voor hun prooi terwijl ze wacht op het perfecte moment om te bespringen. Je kunt het speelgoed ook in de tunnel laten gaan om de interesse van uw kat te wekken. Wat is er verleidelijker dan “prooi” te horen schrikken in een papieren zakentunnel? Voor solospelers kan je een puzzelvoeder of een verleidelijk speeltje in een tunnel plaatsen zodat je kat het overdag kan ontdekken terwijl je zelf aan het werk bent. Wanneer jouw kat haar verlangen om te spelen lijkt te hebben verloren, kan het toevoegen van een kattentunnel in de omgeving misschien de vonk weer aanwakkeren en haar weer geïnteresseerd maken.

kattentunnel

Kattentunnels voor veiligheid

In een multi katten huishouden waar spanning heerst, of als uw kat schuchter is, plaats dan kattentunnels in verschillende kamers. Op deze manier kan een kat door de kamer lopen en zich niet zo blootgesteld voelen. Als je onlangs een nieuwe kat in huis heeft gehaald en ze is bang voor haar nieuwe omgeving, probeer dan tunnels te gebruiken om haar te helpen zich meer op haar gemak te voelen. Als ze zich onder het bed of in de kast in de asielkamer verstopt, zoek dan de tunnels die naar haar bronnen leiden, zodat ze zich kan gaan wagen. Plaats een tunnel die leidt naar de etensbak en een andere naar de kattenbak. Plaats een tunnel in het midden van de kamer zodat de bange kat haar nieuwe omgeving kan gaan bekijken terwijl ze zich beschermd voelt. Je kunt hiervoor papieren zaktunnels gebruiken, zodat je uiteindelijk niet veel geld hoeft uit te geven voor meerdere kattentunnels.

Kattentunnels voor plezier

Als je kat het leuk vindt om zich tijdens een dutje te verstoppen, maar niet graag in een afgesloten bed slaapt, kan ze het leuk vinden om zich in een kattentunnel te kunnen uitstrekken. Op die manier is ze verborgen, maar ook klaar om toe te slaan voor het geval dat er een interessante prooi de kamer binnenkomt. Tunnels zijn magisch voor kittens en kunnen tijdens het spelen voor zoveel plezier zorgen. En, zoals eerder vermeld, als je volwassen kat niet veel meer speelt, kan een tunnel gewoon het perfecte ingrediënt zijn om toe te voegen aan uw speelsessies. Voor een oudere of geriatrische kat, of een kat met beperkte mobiliteit, zorgt een tunnel ervoor dat ze zich kan verstoppen en niet veel hoeft te bewegen, maar toch haar pootje uit kan steken om tegen een speeltje te slaan.

Kattentunnel kopen

Je kunt een stoffen kattentunnel online kopen of bij je lokale dierenspeciaalzaak. Sommige tunnels hebben kijkgaten in het midden, zodat de kat in het midden naar buiten kan springen. Je kunt tunnels kopen in veel verschillende lengtes en stijlen, afhankelijk van uw budget en de grootte van je kamer. Waarom maakt je niet je eigen kattentunnel met behulp van papieren zakken, knip gewoon de bodems uit en plak meerdere zakken aan elkaar. Om de stabiliteit te verhogen, rolt je een manchet op elk uiteinde van de papieren zakken voordat je ze aan elkaar vastmaakt. Dit zal helpen om te voorkomen dat ze instorten. Lange dozen maken ook grote tunnels. We weten allemaal hoeveel katten van dozen houden!