Menu Sluiten

Katten pieper

Hoewel ze geen vervanging zijn voor microchippen en nauwlettend toezicht, kunnen trackers en katten piepers je helpen jouw kat in de gaten te houden wanneer hij uit het zicht is. Met een betrouwbare, nauwkeurige tracker weet je wanneer jouw kat van huis weg is, waar hij is gebleven en welke richting je op moet om hem te vinden. De beste katten piepers hebben een lange batterijlevensduur, betrouwbare verbindingen en een bereik dat groot genoeg is om je te helpen jouw kat terug te vinden. Of hij nu op de veranda ligt te luieren of een eind verderop op verkenning is.

Multifunctionele katten piepers

Goede katten piepers maken het gemakkelijk om jouw kat in de gaten te houden. Of het nu in de vorm van een telefoon-app of op het toestel zelf is, de ontvanger moet eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Gps-tracking apps hebben bijvoorbeeld virtuele omheiningen of veilige zones nodig. Deze waarschuwen jou wanneer de kat te ver van huis, in de tuin of buiten een aangewezen gebied dwaalt. Idealiter zijn deze hekken aanpasbaar, zodat je veiligheidszones kunt instellen die de lijnen van jouw achtertuin of andere gebieden volgen. Als de kat de lijn passeert zal de katten pieper vervolgens afgaan. 

katten pieper

Katten piepers – inspiratie

De beste katten piepers zijn klein, licht en kunnen gemakkelijk aan de halsband of het tuigje van uw kat worden bevestigd. De meeste kat trackers zijn gemaakt met honden in gedachten. Daarom zijn ze zijn vaak onhandig, zwaar, of ingebouwd in halsbanden die niet zijn voorzien van quick-release gespen. Of ze nu speciaal voor katten ontworpen zijn of niet, de beste katten piepers zijn licht genoeg voor het comfort van jouw kat en compatibel met zijn halsband of tuigje en zorgen niet voor overlast voor de kat en overlast voor de buurt door geluid. 

GPS katten pieper

GPS Katten piepers

Een gps-katten pieper kan heel uitgebreid zijn. Het Global Positioning System (GPS) is een wereldwijd navigatiesysteem dat gebruik maakt van satellieten om locatiegegevens te verstrekken aan ontvangers over de hele planeet. GPS trackers kunnen signalen naar jouw telefoon zenden vanaf kilometers afstand. Deze trackers maken verbinding met een app in jouw telefoon, waarmee je veilige zones in de tuin of buurt kunt creëren. Ook kan je de activiteit van jouw kat in de tijd volgen, de real-time locatie van jouw kat op een kaart bekijken en met sommige trackers inzicht kunt krijgen in de gezondheid van jouw kat. Sommige trackers / katten piepers werken als fitnesstrackers en geven je rapporten over de dagelijkse calorieverbranding van jouw kat, het aantal uren rust per dag en nog veel meer.

Radio frequentie katten pieper

Radio Frequentie (RF) Katten pieper

RF gebaseerde katten piepers hebben een radiozender die aan jouw kat wordt bevestigd en een ontvanger die je bij je draagt. Wanneer de ontvanger de radiotransmissie van jouw kat detecteert, begint hij geluid te maken, te piepen en gaat hij branden om je te vertellen dat de zender binnen bereik is. Naarmate je dichter bij jouw kat komt, verandert het signaal, zodat je weet dat je in de juiste richting gaat. Terwijl gps-tracers de locatie van een kat tot op enkele meters nauwkeurig kunnen bepalen, zal een radiofrequentie piepers de locatie van jouw kat tot op enkele centimeters nauwkeurig kunnen bepalen. Deze katten piepers werken zowel binnen als buiten en hebben geen probleem met zenden door dicht struikgewas, vloerplanken of muren dus ideaal om te kopen als je een binnen en buiten kat hebt.  

pieper katten

Bluetooth katten pieper

Bluetooth katten piepers

Bluetooth katten piepers hebben een paar geweldige kwaliteiten. Ze zijn goedkoop, licht van gewicht, en meten de levensduur van de batterij in maanden in plaats van uren. Zo zorgen ze niet voor overlast van geluid in de tuin en zijn ze comfortabel voor de kat. Maar dat is ook het enige waar ze over beschikken. Bluetooth trackers zijn de zwakste beschikbare optie. Met een bereik van niet meer dan 300 meter, zullen Bluetooth katten piepers helpen je kat te vinden wanneer ze zich onder het bed verstopt of op het balkon speelt. Als jouw kat verdwaalt, is een Bluetooth katten pieper meestal niet veel nuttiger dan je eigen paar ogen.