Menu Sluiten

Katten tipi

Katten tipi’s zijn erg populair tegenwoordig. Ze staan overal op het internet. Naast dat ze leuk zijn zijn ze ook erg handig voor je kat. Je kat kan erin spelen, zich verstoppen of het als slaapplekje gebruiken. Het leuke aan katten tipi’s is dat je ze eenvoudig kunt maken of kopen. Bekijk hier de katten tipi’s van bol.com. Er zijn verschillende katten tipi’s dus er is altijd wel een tent te vinden die goed bij jouw kat past. Zo zijn er tenten die geen binnenkant hebben, grote en kleine tenten en er zijn tenten die al een ingebouwde kussen hebben zodat je kat zich comfortabel kan oprollen voor een lekker tukje.

katten tipi

Katten tipi kopen

Op bol.com kan je verschillende tipi’s voor katten kopen. Zo heb je bijvoorbeeld de katten tipi met hangmat. Deze handgemaakte Tipi tent voor katten is gemaakt om niet alleen functioneel te zijn, maar hij staat ook nog eens prachtig in je interieur. Jouw harig vriendje zal helemaal weg zijn van deze moderne Tipi Tent. Zich lekker verstoppen in de tent, chillen in de hangmat of klauteren langs de houten stokken. Je zult vermakelijk naar je kat kijken terwijl hij of zij zich vermaakt met de tipi tent. Wat dit dierenhuisje zo uniek maakt is dat hij geen standaard kussenbedje heeft maar een hangmatje dat van de grond hangt. Op deze manier kun je er gemakkelijk onderdoor schoonmaken. Ideaal toch? Staat hij toch even de in de weg, dan pak je hem zo, met een vinger op, om hem even te verplaatsen.

Katten tipi maken

Als je creatief bent kan je in plaats van een katten tipi kopen, deze ook maken. Begin met het touw gespannen op de grond. Leg 2 gelijke stokken naast elkaar loodrecht op het garen en leg er 1 stokje overheen parallel aan het garen. Wikkel het touw om de stokjes heen. Trek het garen aan en maak een knoop om ze vast te zetten. Wikkel het resterende touw om alle 5 de stokjes (er is geen bepaalde knoop, wikkel het gewoon rond tot het goed vastzit) bindt een dubbele knoop aan het einde. Vouw de deken op een halve lange manier. Wikkel het om de structuur en steek de rest als een vloer naar binnen. Nu is je katten tipi af en kunnen jij en je kat genieten van je eigen gemaakte mooie tent!