Menu Sluiten

Katten buitenverblijf

Voordat we verder gaan, is het essentieel om te begrijpen wat een katten buitenverblijf is. Ze worden ook wel kattenhuizen, hotels, chalets of schuilplaatsen genoemd, maar ze doen allemaal hetzelfde… buitenkatten warmte en bescherming bieden tijdens het natte en koude weer en een koele en comfortabele plek om te rusten in de zomermaanden. Een schuilplaats voor buitenkatten biedt een toevluchtsoord wanneer jouw kat zich bedreigd voelt. Met een grote verscheidenheid om uit te kiezen. Katten buitenverblijven zijn geschikt voor huiskatten die graag tijd doorbrengen buiten of verwilderde katten die bescherming nodig hebben tegen de elementen en roofdieren.

Wat voor soort schuilplaats / verblijven hebben buitenkatten nodig?

Afhankelijk van wat jij (en jouw kat) nodig hebben, kan je kiezen uit allerlei soorten katten buitenverblijven. Er zijn basismodellen om verwilderde katten in jouw buurt te huisvesten, maar ook opties met microchip deuren voor katten die van hun privacy houden. Naar onze mening is elke schuilplaats beter dan niets, vooral als het voor verwilderde of zwerfkatten is. We raden je wel aan er een te kiezen die past bij de omstandigheden.  Als je bijvoorbeeld een kolonie verwilderde katten een veilige plaats wilt bieden, zal je een grote schuilplaats zonder microchipdeur nodig hebben. Maar als het voor jouw dierbare huisdier is, dan is een katten buitenverblijf met een microchip deur jouw beste optie.

katten buitenverblijf

Wat zijn de voordelen van een buitenhuisvesting voor katten?

Met heel veel zwerfkatten en verwilderde katten in Nederland zijn er verschillende redenen waarom een katten buitenverblijf een goed idee is. Reddingscentra zijn bijvoorbeeld niet in staat om elke kat in nood te helpen. Dit houdt in dat straatkatten veilig gevangen worden, gesteriliseerd of gesteriliseerd worden en vervolgens teruggebracht worden naar de gemeenschap. Buitenopvangcentra bieden hun niet alleen een plek om te rusten als de temperaturen dalen, maar ook een veilige plek om te herstellen van deze procedure. Maar ze worden niet alleen gebruikt voor dakloze katten. Als jouw katachtige graag tijd buiten doorbrengt, is het zeker de moeite waard om een katten buitenverblijf te nemen.

Andere voordelen zijn:

  • Tijdens de zomermaanden bieden buitenhuisjes katten beschutting tegen de zon.
  • Als je geen kattenluikje hebt, kan je gerust zijn dat jouw kat een veilige plek heeft om buiten te verblijven.
  • Biedt alle katten een plek om zich te verstoppen als ze zich bedreigd voelen.
  • Biedt katten de mogelijkheid om hun kittens te voeden en te verzorgen in een veilige en vertrouwd buitenverblijf. 

Controleer de schuilplaats regelmatig

Als je besluit om dit jaar een aantal buiten katten verblijven voor de winter te maken of te kopen voor jouw katachtige vrienden, zorg er dan voor dat de kitties in uw omgeving veilig en warm blijven tijdens de koudere maanden. Controleer het huis om er zeker van te zijn dat de katten droog blijven. Je kunt zwerfkatten uitnodigen naar het verwarmde kattenhuis traktaties. Als je ervoor kiest om voedsel te verstrekken in uw kattenhuis, kan je verwarmde buitenbakjes kopen of bakjes die worden geactiveerd door zonne-energie. Je bent misschien de enige kans voor de zwerfkatten in jouw gemeenschap om een comfortabele plek te hebben om te ontspannen van de kou. Er zijn diverse producten om jouw katten buitenverblijf mee aan te vullen.

Buitenhuisjes voor straatkatten of zwerfkatten

Het bouwen van een katten buitenverblijf voor kan jouw katachtige vrienden veilig en warm houden tijdens het koudste deel van het jaar. Misschien wil je een buitenhuis bouwen voor jouw binnen- of buitenkat als zij ervoor kiest om jouw huis te verlaten. Hoe zit het met de zwerfkatten en verwilderde katten die rond uw huis rondhangen? Het is belangrijk voor kattenouders om voor de dieren in hun gemeenschap te zorgen. Terwijl jouw kat warm en behaaglijk in jouw huis kan blijven, hebben katten uit de buurt misschien geen plek om aan de barre kou van de winter te ontsnappen. Geef de zwerfkatten in jouw omgeving dit jaar wat liefde door ze te voorzien van een aantal winter kattenverblijven om ze warm en behaaglijk te houden tijdens de wintermaanden. 

buitenverblijf kat

Tips om een buitenverblijf te maken

Katten moeten zich veilig voelen, dus zorg ervoor dat je het buitenverblijf voor verwilderde katten op een veilige plek neerzet, weg van andere dieren en auto- en voetgangersverkeer. Plaats het winterverblijf voor buitenkatten ook op een plek waar de wind er niet doorheen kan – dit zal helpen om je buurtkatten warm en behaaglijk te houden als de temperaturen dalen. Zorg ervoor dat je jouw winter kattenhuis van de grond plaatst. Het toevoegen van ondersteuning onder het buiten katten winterverblijf helpt katachtigen veilig te houden tegen regen of sneeuw. 

Katten buitenverblijf kopen

Als je niet zo creatief bent of geen tijd hebt om een katten buitenverblijf te maken, kan je er ook een kopen. Bekijk hier de bestverkochte katten buitenverblijven op Bol.com