Menu Sluiten

Kattenhuis

In dit blog een selectie van het populaire kattenhuis. Katten zijn natuurlijke jagers die houden van het buitenleven, maar ze hebben ook plekken nodig om te schuilen voor de elementen. Misschien wil je jouw kat een gezellige schuilplaats geven in je achtertuin, of misschien wil je ervoor zorgen dat de buurt een warme plek heeft om te wonen als het weer koud wordt. Als dat het geval is, is een kattenhuis misschien precies wat je zoekt. We hebben tientallen buitenkattenhuizen bekeken om de beste opties voor jou en jouw harige vriend te vinden. Om onze selectie te beperken, hebben we gekeken naar belangrijke factoren zoals duurzaamheid, isolatie, montagegemak en veiligheid voor je kat.

Waarom een kattenhuis kopen?

Heb je ooit een kat zien spelen in een doos? Katten houden van gezellige, besloten ruimtes om zich in te verstoppen – het geeft ze een veilig gevoel. En hoewel het voor katten vrij gemakkelijk is om schuilplaatsen in huis te vinden, kan het veel moeilijker zijn om een veilige plek te vinden om buiten te zitten. Daarom is een kattenhuis een must als je buitenkatten hebt. Je harige vrienden zullen het waarderen om een schuilplaats in de vorm van een kattenhuis in de achtertuin of op de veranda te hebben.

kattenhuis

Onze keuzes kattenhuizen

We vonden dat één buitenhuisje met kop en schouders boven de rest stond. Het Rexa Weerbestendige Buiten kattenhuis is een goede keuze als je één, twee of zelfs drie katten hebt. Het is gemaakt van duurzaam cederhout, heeft twee deuren en is voorzien van een afneembare vloer voor gemakkelijk schoonmaken. Als je een basis huisje wilt dat veilig is voor jouw kittens en er aantrekkelijk uitziet in je tuin of op de veranda, dan kan je niet verkeerd gaan met deze keuze. Als je op zoek bent naar een kattenhuis dat je katten jarenlang veilig zal houden, dan is de Rexa Weerbestendig Buitenkattenhok een ideale keuze. Gebouwd van duurzaam hout, weegt dit kattenhuis niet veel, waardoor het licht genoeg is om gemakkelijk te verplaatsen, maar stevig genoeg om te blijven waar je het neerzet. Hierdoor is het een ideaal kattenhuis.

Houten kattenhuis

Als je op zoek bent naar een huisje voor katten dat de bank niet zal breken, dan is het houten kattenhuis op Bol.com echt iets voor jou. Deze optie kost slechts 42 euro, maar wordt geleverd met alle basisfuncties die je kat nodig heeft om comfortabel binnen te zitten en te kunnen spelen. Het is eenvoudig om dit lichtgewicht huisje in elkaar te zetten – de muren kunnen worden opgevouwen en het dak kan worden dichtgeklapt, wat betekent dat je het huisje in enkele minuten in elkaar kunt zetten zonder dat u uw gereedschapskist hoeft uit te trekken. Het houten katten huis is waterbestendig maar niet volledig waterdicht, dus je kunt hem het beste in een overdekte ruimte plaatsen, zoals een veranda of schuur. Het materiaal van het kattenhuisje is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek.

Kattenhuis voor de winter en zomer

Als je in een gebied met zeer koude winters woont, ben je waarschijnlijk op zoek naar een geïsoleerd kattenhuis dat je buitenkatten de hele winter warm houdt. Het geïsoleerde kattenhuis Rustica van Kerbl is ideaal voor de winter Dit innovatieve is volledig geïsoleerd, wat het interieur zowel koel houdt in de zomer als warm in de winter. De deur is voorzien van flapjes wat de kou en warmte buiten houdt.